17 Eylül 2006 Pazar

0

KİĞDE(DIZMANA)


BUDA ANNEMİN YAPTIĞI HAMUR İŞLERİNDEN BİRİSİ KOLAY AMA ÇOK LEZZETLİ BİR BÖREK EKMEK HAMURUYLA YAPILIYOR. ÜSTÜNE KAYMAK (SÜT KAYMAĞI VEYA HAZIR PAKET KREMA OLABİLİR)
ANNECİM ELLRİNE SAĞLIK DİĞER YAPTIKLARIN GİBİ BUDA ÇOK GÜZELDİ

SUYLA VE MAYAYLA BİR EKMEK HAMURU YOĞURUYORSUNUZ. HAMURDAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR PARÇA ALIP 3 PARMAK ENİNDE UZUNLAMASINA ELİNİZLE AÇIYORSUNUZ. AÇTIĞINIZ HAMURUN İÇİNE UZUNLAMASINA LOR PEYNİRİ KOYUP HAMURU KARŞILKLI İKİ TARAFTAN KAPATIP UZUN BİR RULO ELDE EDİYORSUNUZ BU RULOYU 2 PARMAK BOYUNDA KESİP DİK OLACAK ŞEKİLDE SIKI SIKI TEPSİYE DİZİYORUZ ÜSTÜNE BİRAZ YOĞURTLA KARIŞTIRILMIŞ KAYMAK SÜRÜP FIRINDA PİŞİRİLİYOR . SICAK SICAK 5 ÇAYLARININ YANINDA SERVİS YAPILIYOR
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top