15 Aralık 2006 Cuma

0

ANNEANNEMİN ISPANAKLI BÖREĞİ

ANNEANNEMİN ISPANAKLI BÖREĞİ
BU BÖREĞİN TARİFİNİ ANNEANNEMDEN ALDIM ALLAH SAĞLIK VERSİN ANNEANNNEM ÇOK BECERİKLİDİR. YAPTIĞI YEMEKLER BÖREKLER ÇOK LEZZETLİ OLUR.
ANNEANNECİM SENİ ÇOK SEVİYORUM. ALLAH SANA SAĞLIKLI ÖMÜR VERSİN HEP YANIMIZDA OL

5 ADET YUFKA
1 KG ISPANAK
SIVI YAĞ
5 TANE ORTA BOY KURU SOĞAN
TUZ KARABİBER
YOĞURT

ISPANAKLAR AYIKLANIP YIKANIR. İNCE İNCE DOĞRANIR. SOĞANLARDA RONDODA KIYILIP ISPANAKLARA EKLENİR. TUZ VE KARABİBERİ DE EKLEYİP KARIŞTIRILIR.
YUFKALAR ORTADAN İKİYE BÖLÜNÜR. YAĞDANLIKLA BOLCA YAĞLANIR KENARINA ISPANAKLI KARIŞIMI SERİP RULO SARIP GÜL BÖREĞİ ŞEKLİNDE KIVRILIR. DİĞER YUFKALARDA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLANIP TEPSİYE DİZİLİR. ÜZERİNE BİR KAŞIK SIVI YAĞLA BİR KAÇ KAŞIK YOĞURT KARIŞTIRIP SÜRÜLÜR. FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top