22 Eylül 2007 Cumartesi

0

ALİŞKE ÇORBASI

BU TATARLARA AİT BİR ÇORBA YAPIMI ÇOK KOLAY VE ÇOKTA LEZZETLİ BU ÇORBAYI ANNEANNEMDEN ÖĞRENDİM BİZE KÜÇÜKKEN YAPARDI BEN ARADA BİR YAPIYORUM YAPMAK İSTEYEN OLURSA DİYE KISACA TARİF EDEYİM
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET PATATES
BİR Y.K. SALÇA
ET SUYU
TUZ
SIVI YAĞ
4 Y.K UN
KURU SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP SIVI YAĞDA KAVURUYORUZ SALÇASINI EKLEYİP TAVLA ZARI ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATESLERİ VE ET SUYUNU İLAVE EDİYORUZ KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ
AYRI BİR KAPTA 4 Y K UN İLE BİRAZ SU VE TUZ EKLEYİP CIVIK BİR HAMUR YAPIYORUZ
PATAESLER KAYNAMAYA BAŞLAYINCA YEMEK KAŞIĞINA ALIP ÇAY KAŞIĞIYLA KÜÇÜK KÜÇÜK HAMURLARI KAYNAYAN SUYA ATALIM DEVAMLI AYNI YERE ATMAYALIM Kİ ÜST ÜSTE GELİP TOPAK OLMASIN HAMURLAR BİTİNCE PATATESLERDE PİŞMİŞ OLUYOR OCAĞIN ALTINI KAPATALIM
ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIRDIR AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top