3 Aralık 2007 Pazartesi

0

Patatesli kol boregi - Sarburma


2 SU BARDAĞI SU
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

İÇ MALZEMESİ
HAŞLANMIŞ RENDELENMİŞ PATATES
TUZ
KARABİBER
PUL BİBER

BU MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR 15 DAKİKA DİNLENDİRİLİR
HAMUR CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALARA BÖLÜNÜR HAMUR İNCE AÇILIR. AÇILAN YUFKA TEMİZ BİR ÖRTÜNÜN ÜSTÜNE SERİLİR. ÜSTÜNE ERİTİLMİŞ MARGARİNLE SIVI YAĞ KARIŞIMI SÜRÜLÜR. HAZIRLANAN İÇ MALZEMESİ YUFKANIN ÜZERİNE YAYILIR VE ÖRTÜ 2 KÖŞESİNDEN KALDIRILARAK YUFKA RULO HALİNDE SARILMASI SAĞLANIR DİĞER HAMURLARDA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLANIP HEPSİYE YERLEŞTİRİLİR ÜZERİNE KAYMAKLA (HAZIR PAKET KREMALARDA OLABİLİR) YUMURTANIN SARISI SÜRÜLEREK FIRINDA PİŞİRİLİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top