12 Şubat 2009 Perşembe

0

RENDELİ PASTA


KAÇ GÜNDÜR RAHATSIZDIM GRİP OLDUM BOĞAZLARIM ÇOK KÖTÜYDÜ HİÇ BİR ŞEY YAPAMAMIŞTIM BUGÜN KARDEŞİM İÇİN EKMEK YAPMAM GEREKİYORDU (KARDEŞİM HAZIR EKMEK YEMİYOR) BENDE HAZIR UNU DAĞITINCA DOLABIMDA HAZIR OLAN ELMA PÜRESİNDEN BU RENDELİ PASTAYI YAPTIM. BU ANNEANNEMİN GÜNLERİNİN EN FAVORİ TATLISIYDI. ARKADAŞLARI BU TATLIYI ÇOK SEVERLERDİ ANNEANNEMDEN BUNU YAPMASINI İSTERLERDİ BİZDE BU SAYEDE ÇOK SIK YERDİK. ÇÜNKÜ ANNEANNEMİN MİSAFİRİ EKSİK OLMAZDI. UZUN ZAMANDIR YAPMAMIŞTIM GEÇEN GÜN KARDEŞİM AKLIMA GETİRDİ BENDE BU SAYEDE BİR TARİF DAHA EKLEME FIRSATI BULDUM YAPILIŞ ÇOK KOLAY
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
İÇİ İÇİN
3-4 ELMA
3 Y. K. ŞEKER
TARÇIN PİŞİRİLECEK
BÜTÜN MALZEMELERLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YOĞRULACAK. YARISINDAN FAZLASI TEPSİYE YAYILACAK PİŞİRİLEN ELMA PÜRESİ ÜZERİNE YAYILACAK HAMURUN KALAN KISMI BİRAZ DAHA UN KATILIP DAHA SERT BİR HAMUR ELDE EDİLECEK HAMURU RENDEYLE RENDELEYEREK ELMALARIN ÜZERİ KAPATILACAK 170 DERCE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞRİLECEK. DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top