30 Mart 2009 Pazartesi

0

BAHAR BÖREĞİ

GEÇEN GÜN KOMŞULARIMA YAPTIĞIM DİĞER BİR BÖREKTE BAHAR BÖREĞİYDİ BU İSTANBUL'DAYKEN PINAR ALTUĞ'UN YEMEK PROGRAMINDAN ÖĞRENDİĞİM BİR TARİF
DAHA ÖNCEDE YAPMIŞTIM AMA O ZAMAN BLOĞUM YOKTU BENDE BU SEFER YAPINCA YAPILIŞ AŞAMALARINIDA GÖRÜNTÜLEDİM
KOMŞULARIMIN TEPKİLERİ GÜZELDİ BEĞENDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

MALZEMELR
4 ADET YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 YUMURTA
1 FİNCAN SIVI YAĞ

İÇ MALZEMELERİ
1
4 HAVUÇ KAVRULUR VE İÇİNE RENDELENMİŞ PEYNİR EKLENİR
2
5-6 DAL TAZE SOĞANLA 1 KG ISPANAK KAVRULUR
3
5 ADET PATATES HAŞLANIP RENDELENİR İÇİNE TUZ KARABİBER İLAVE EDİLİR

YUFKA RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ KATLANIR ÜZERİNE (YOĞURT, SIVI YAĞ VE YUMURTA KARIŞTIRILIP ) SÜRÜLÜR
MALZEMELER RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ YUFKANIN KENARINA SERİLİR VE RULO ŞEKLİNCE SARILIR DİĞER YUFKALARDA AYNI ŞEKİLDE SARILIP 4. YUFKANIN ÜZERİNDE ÜST ÜSTE KONUR VE HEP BERABER RULO SARILIR

ÜZERİNE BİR KAŞIK YOĞURTLA BİR YUMURTA ÇIRPILIP SÜRÜLÜR VE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR KIZARTILIR
İNŞALLAH GÜZEL TARİF EDEBİLMİŞİMDİR
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top