1 Ekim 2009 Perşembe

0

Sevgili Günlük- Nasi Goreng...



                        Ben tanıştığım ilk günden beri Endonezya Pilavı, diyorum kendisine... Şu ana kadar yukarıda gördüğünüz iki ayrı marka denedim, başka var mı, Türkiye'de var mı bilmiyorum. Conimex bilindik marka ama diğerinin tadı daha belirgin, ben daha çok sevdim.



       Teyzem 3-4 yıl kadar önce Hollanda'dan gelirken getirmişti Nasi Goreng'i. O yaptı, biz yedik, sevdik, müptelası olduk. Şimdi her geldiğinde (Allah'tan senede 5-6 kez geliyorlar) Pindakaas ve Nasi Goreng getirmesi gelenek haline geldi. Bende yiyen herkes bayılıyor, tarif istiyor. Paketi alıp Hollanda'daki akrabalarına ısmarlayanlar bile oluyor.



       Nasi Goreng kızartılmış pirinç, kızarmış pilav gibi anlamlara geliyor aslında. Uzakdoğuya özellikle, Endonezya'ya özel bir yemek. Kahvaltıda bile tüketiyorlarmış. Pakette bol baharatlı,kurutulmuş sebzeli bir karışım var. Çoğu bildiğimiz, kullandığımız baharatlar, sebzeler ve tadı-kokusu bizim mutfağımıza çok yabancı değil; hatta acısı fazla olsa daha iyi olacakmış. Ben pul biber de ekliyorum. Omlete de ekleniyormuş. Ben omleti sade severim, hiç denemedim.



       Asıl tarifi belki farklıdır ama ben normal pilav yapar gibi pirinci hazırlayıp, tereyağ, sıvıyağ karışımında doğranmış tavuk parçalarını iyice kızartıyorum. Pirinci de katıp oldukça fazla kavuruyorum. Nasi Goreng ekleyip biraz daha kavuruyorum. Suyunu ilave edip. hiç tuz koymadan ve karıştırmadan pişiriyorum. Tavuksuz da yapıyor annem, o da güzel oluyor.









Yarın misafirim gelecek. Bu akşamdan tiramisumu yaptım, hurmacık tatlımı yaptım. Poğaçamı yaptım ama sanırım kahvaltıda bitirir ev halkı onu. Eşimin en sevdiği hamur işi bu klasik sıvıyağlı, yoğurtlu poğaça çünkü...  İçine de süt loru ve taze kişniş doğradım. Az önce bir tane yedim pek güzelolmuş. Poğaçanın alt katına yarın kıymalı, patatesli börek taşınacak. Salataları da yarın yapacağım. Bunlar da önizlemeleri :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top