17 Kasım 2009 Salı

0

Mercimekli Sebze çorbası ve Makarna

Ne zamandır bloğuma hiç yemek eklememişim sıra gelmemiş sanırım.
pc.de yemek adlı klasörümün içine şöyle bir baktım, bir sürü fotoğraf var öylece duruyorlar.
Bugün iki yapımı basit olanları seçtim, çorba ve makarna.
Aslında sebze çorbası için evde bulunan sebzelerden kullandım. Yani bu malzemeleri eksiltip çoğaltmak yine benim elimde.
Eşim ve kızım lahana, karnıbahar, brokoli, maydonoz bu gibi sebzeleri yemedikleri için bende işin kolayını çorba yapıp blendırdan geçirmekte buldum.


Merimekli Sebze Çorbası:
Hepsi avuç içi olacak kadar, zaten fotoğraflayıp gösterdim :)
Brokoli
Karnıbahar
Beyaz lahana
Maydonoz
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet biber
1 adet domates
2 adet taze soğan
1 çay bardağı mercimek
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı salça
1 lt su ve tuz


Yapılışı:
Bütün sebzeleri küçük küçük doğradım böylece pişmesi de daha kolay oluyor.
Hepsini tencereye koyup üzerine suyu, tuzu, yağı, salçayı ilave ettim. Yani biraz haşlama usulü oluyor.

Düdüklü tencerede 15 dk pişirdim.
Basit sosta yapmıştım ama onu çekmemişim.
2 yemek kaşığı kızgın sıvı yağa, birer çay kaşığı kırmızı toz biber ve nane atıyorum. Kokusu çıkınca kapatıyorum, 30 saniyelik bir işlem yani.

Renkli Makarna
Bu makarnayı 4 sene önce Şarköy'de yemiştim çok hoşuma gitmişti. İlk önce rengi kendisine ait sandım ama daha sonra yağda pilavlık arpa şehriye gibi kavrulduğunu öğrendim. Eve gelincede hemen denedim çok hoşuma gitti. O gün bugün sürekli yapar oldum.

Malzemeler:

1 paket makarna
1 adet tavuk bulyon
1 lt sıcak su
1/4 margarin

Yapılışı: Margarini eritip makarnayı rengi değişene kadar kavuruyoruz. Hepsini çevirmek zor gelebilir, yarısınıda yapabilirsiniz. Rengi değişince üzerine sıcak suyumuzu ve bulyonumuzu ekliyoruz. Su kendini çekene kadar pişiriyoruz, ve üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Çok pişirdiyseniz üzerini kapatmayın, makarna hamur olabiliyor.
Ben böyle sade hali ile seviyorum, tadı biraz hazır alıpta yaptığımız mantılara benziyor.
Ama üzeri için yoğurtlu soslar hazırlayabilirsiniz.
Benim en sevdiğim makarna sosum ise:
2 kaşık sıvı yağ
Yarım kaşık salça
1 çay kaşığı pul biber ve nane
Vee ıspanak (4-5 yaprak ince doğranmış)
1 kase yoğurt
Sarımsak
İsteyen sarımsak eklemeyebilir misafir olunca insan çekiniyor tabi.
İlk önce yağda ıspanağı kavuruyorum, daha sonra diğer malzemeleri ekleyip pişiriyorum. Soğuyuncada yoğurdun içine ekliyorum...
Hımm bu sos nefis oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top