14 Mayıs 2010 Cuma

0

fırında sahan köfte

Sahan köfte direk ocakta yapılan bir yemek, ama ben köfteyle suyun direk buluşmasını bu sefer istemedim. Fırında pişirdim. Böyle çok daha lezzetli oldu.

malzemeler:
400 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış sıkılmış
yarım tutam maydonoz, ince kıyım
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 büyük rendelenmiş soğan
2 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı:
Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Cevizden biraz büyük köfteler yuvarlayın. Fırına girebilen bir kaba patates köfte olarak dizin. Yağsız olarak 200 derece fırında 20 dk pişirin. Çıkarıp üzerine domates ve biber dilimlerini koyup 1 ym kaşığı salçayı 1 kase suyla  ezip tuzunu atın köftelerin üzerine dökün  tekrar fırına verin. Piştikten sonra fırında bırakmayın suyunu çeker. Benimki gibi :) Zaten bizim evdede sulu yemek pek sevilmez isabetli oldu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top