18 Mayıs 2010 Salı

0

karnıyarık böreği

 gelibolu17'nin düzenlediği 60. Porselen Demlik Çay saati etkinliği için hazırladığım karnıyarık börekleri. Ben iç harcını kavurmadan yapıyorum et iki kez pişmediği için bence daha lezzetli oluyor.

malzemeler:
8 adet için
2 adet yufka
150 gr kıyma
1 büyük yemeklik doğranmış soğan
bir tutam ince kıyılmış maydonoz
1 adet domates minik doğranmış
1 ym kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı su
tuz
yufka hariç tüm malzeme iyice karıştırılır.

sos için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
hepsi karıştırılır.

hazırlanışı:
Birinci yufka tezgaha serilir üzerine sostan sürülür ikinci yufka üzerine serilir sigara böreği gibi kesilip sekiz parça elde edilir. Uç kısmına harç malzemesi konur kalınca şekilde sarılır en üstüne artan sostan bolca sürülür bıçakla ortadan biraz kesilir üzerin bir dilim domates ve biber konulur 200 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top