17 Mayıs 2010 Pazartesi

0

tuzlu gevrek kurabiye, peynirli poğaça ve kıymalı kaşarlı tava böreği

Tuzlu gevrek kurabiye inanılmaz güzel ağızda hemen eriyen, nefis bir gevrek olmuş.
malzemeler:
1 su bardağı süt
250 gr margarin (eritilecek)
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 yk kaşığı limon suyu
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 yumurta sarısı hamurun içine beyazı üstüne
aldığı kadar un (hamur oldukca yumuşak olacak)ve

hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur küçük parçalar kopartılarak tezgahın üzerinde yuvarlanarak uzatılır sonra kendi etrafında dolanır.Çırpılmış yumurta beyazı sürülür ve susam serpiştirilir.
200 derece fırında pişirilir.

lezzetlimi lezzetli poğaçalar

malzemeler:
250 gr tereyağ
4 ym kaşığı yoğurt
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (bir yumurta sarısı üzerine)
aldığı kadar un

hazırlanışı:
Tüm malzeme yoğrulur yumuşak kıvamlı hamur yapılır yarım saat dinlendirilir. cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp yuvarlanır. İçine maydonozlu peynir konularak tepsiye dizilir yumurta sarısı sürüldükten sonra 200 derece fırında pişirilir.


Arzu'dan son tarif  görüntüsü bile ye beni diyor :) el açması kuru yufkalı kaşarlı kıymalı tava böreği İki tava pişirmiş kendisi ama gerçekten nefisti köy böreklerinin tadında ve kıvamında en müsait zamanda yufka açıp kurutmak lazım hem çat kapı gelen misafir içinde çabucak hazırlanabilecek bir şey.

Malzemeler:
kuru yufka
kıyma
kuru soğan
karabiber
rendelenmiş kaşar
tuz
maydonoz

hazırlanışı:
Tavanın içi yağlanır yufka parçalara ayrılır ıslatılarak tavanın içine yayılır. Kıyma soğanlarla kavrulur karabiberi tuzu eklenir ocaktan alınınca maydonoz ve peyniri konur karıştırılır ıslatılmış yufkaların içine yayılır. Üzeri tekrar ıslatılmış yufkalarla kapatılır. Ters yüz ederek pişirilir. Ve sıcak sıcak yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top