19 Haziran 2010 Cumartesi

0

arnavut ciğeri ve soğan piyazı


malzemeler
500 gr kuşbaşı doğranmış ciğer
1 su bardağı un
3 adet patates
karabiber
tuz

hazırlanışı

İyi bir ciğer yapmak için bir kaç püf noktası var. Birincisi ciğer yıkanmaz geniş tepsiye un karabiber ve tuz dökülür ciğerler harmanlanır  unları silkelenir bol sıvıyağda üç dakika kadar kızartılır. Ben ciğerimi yıkarım yıkamadan yiyemem. Ve piştiğine emin olana kadar kızartırım bu 10 dakika sürsede :) tercih sizin püf noktalı yada değil :) patatesler kuşbaşı doğranır sıvıyağda kızartılır ciğerlerle karıştırılır.

soğan piyazı
4-5 adet kırmızı kuru soğan piyazlık doğranır üzerine tuz serpilir ve ovulur yıkanır suyundan arındırılır üzerine hafif tuz, sumak ve maydonoz yaprakları konur karıştırılır. (maydonozum kalmadığından taze kekikle yapmıştım bu şekliylede güzel olmuştu.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top