18 Ağustos 2010 Çarşamba

0

Dünden Bugüne Saçlarım ve Kullandığım Ürünler..



Sol'da saçlarımın eski kesimi ve sağda şu anda kullandığım 
yeni kesimi


Şaçlarımla ilgili çok fazla mail aldım. Boya mı, bu renk nasıl oldu, ne gibi bakımlar yapıyorsun, hangi ürünleri kullanıyorsun gibi bir çok soru :) Bende bütün bu soruları soranların merakını gidermek için saçlarımla ilgili bütün merak ettiklerinizi cevaplamaya karar verdim. 

Önce şunu söliyim saçımı hiç bir zaman boyatmadım, bunu bakım tavsiyelerimdede yazmıştım beyazlarım çıkmadığı veya hani derler ya "kadınlar morali bozuk olduğu zaman saçlarını boyatır" diye öyle bir durumda kalmadığım sürece boyatmayı düşünmüyorum :) 

Fark ediceksiniz ki, saçlarım hafif röfleli gibi arada biraz sarı renkte gölgeler var. Bunlarında tek sebebi kullandığım Sun-In sprey (bakım tavsiyelerinde bahsetmiştim ama aşağıda resmini tekrar görebilirsiniz). Yazları güneşte kullandığımda saçımın renginin açılmasını sağlıyor ve saçlarım röfleli gibi duruyor. 

Gelelim saçlarımın dünden bugüne haline :) 
İlk iki resimde fark edeceksiniz ki belime gelen saçlarım bir anda boynuma gelmeye başladı :) Aslında ben bir uzun saç aşığıydım, uzun saçımla çok mutluydum çünkü istediğim her şekle giriyordu. (bkz: yukaridaki resimler) 
Topuz, örgü, taç aklınıza gelebilicek herşeyi denedim..  Gelin görünki bir gün kendimi New York'ta türk bir kuaför olan Salih Abi'nin ellerinde buldum. Saçlarımı kestirmek istiyorum dedim sen kendini bana bırak dedi :) Saçlarımı kestirmem benim için o kadar büyük bir olaydı ki ağlaya ağlaya saçlarımı kesmesini seyrettim ve o upuzun olan saçlarım çıktığımda teker teker yerlerdeydi :) O günden sonra kısa saçlarıma alışmam çok uzun zaman aldı. Kısa saçı herkes o kadar yakıştırdıki 2 senedir aynı modeli, aynı şekilde kestirmeye devam ediyorum ve bu kararı verdiğim için çok mutluyum. Son resimde saçlarımın eski ve şimdiki halini gösteren resimleri bulacaksınız. Ama bu kış sanırım tekrar uzatmaya karar verdim. Hala kararsızım sizde bana yardım edin napiyim? :) 

1. Saçımın nasıl böyle düz olduğunu soranlar oldu. Amerikadan dönmeden önce türk kuaförü olan ve biraz önce bahsettiğim Salih Abi böyle kısa bir saç ve kesim yaptığı için bana "Brazilian Wax" diye bir işlem yapmamı önerdi. Bu bizde yapılan Defrize gibi yani.. Bu işlemde Akai üzümüyle birleştirilmiş şampuan ve ilaçlarla saçınıza boya yapar gibi bir işlem uygulanıyor. 1 saat saçınızda o şampuanla bekliyorsunuz ve daha sonra düzleştirici pressle saçınıza fön çekiyorlar. Bu resimde gördüğünüz şampuan ve krem ise bu işlemden sonra kullanmanız gerekenler ve benim kullandıklarım. 

2.İşte benim meşhur sahte röflelerimin sebebi, Sun-in :) maalesef türkiyede satılmıyor. 

3&4. L'oreal Natural Vive Pro Sampuan ve Krem: Türkiyedede satılıyor. Sun-ini kullandıktan sonra hep bu şampuanı kullanıyorum çünkü elde ettiğiniz rengi korumanızı sağlıyor. 

5.Organix Coconut Milk Sampuan: Bakım tavsiyelerimdede bahsettiğim ve artık İstanbulda'da satışa çıkan im ve artık İstanbulda'da satışa çıkan Organix şampuanların her çeşidi çok güzel. 

6.Pink Sugar Saç Parfümü: Pink Sugar parfümünü bileniniz vardır bende eskiden o parfümü kullanırdım ama artık saç parfümünü saçıma kullanıyorum. Banyodan çıktığımda saçıma sıktığımda inanılmaz güzel bir koku sağlıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top