29 Ağustos 2010 Pazar

0

fırında patlıcan musakka

Patlıcan musakkayı ben fırında ve kaşar peynirli yaptım. Tamamen sizin isteğinize kalmış bir şey. Peynir ve fırın işlemi olmadanda pişirebilirsiniz. Musakkanın ve karnıyarığın yanına sade pirinç pilavı ve cacık çok yakışır arzu ederseniz bu şekilde servis yapabilirsiniz.

malzemeler

1 kg kemer patlıcan (ince)
300 gr kıyma
3 adet soğan
3 adet domates
bir tutam maydonoz
1 su bardağı rende kaşar (opsiyonel)
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 ym kaşığı dolusu salça
tuz
karabiber


hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyun ister kuşbaşı ister yuvarlak doğrayın. Tuzlu suda biraz bekletip yıkayın ve  kurulayın. Kızgın yağda kızartın.

Soğanları yemeklik doğrayın z.yağında pembeleştirin. Kıymayı ilave edin beraber kavurun. Domatesleri rendeleyip karışıma ekleyin biraz daha kavurun.

Salçayı ekleyin 1 dk kadar kavurun. 1 su bardağı su ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp ince kıydığınız maydonozu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın.

Fırına girebilen bir kaba önce kızartmış olduğunuz patlıcanları onun üzerine kıymalı harcı yayıp en üste rende kaşar serpin domates ve biber dilimleriyle süsleyip 220C fırında peynirler eriyene kadar pişirin.

Şayet fırında peynirli pişirmek istemezseniz, maydonozu, baharatı ve tuzu ekledikten sonra ocakta 10 dk. kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top