12 Ağustos 2010 Perşembe

0

kabak tatlısı (balkabağı)

Yine kayınvalidemin yemeklerinden birini yayınlıyorum. Bal Kabağı tatlısı iyi yapıldığı zaman asla hayır diyemiyceğim tatlılardan bir tanesidir. Türkiye'den geldiğimden beri hiç doğru dürüst mutfağa girmedim desem yeri. Sadece dün iftar için lahmacun yapmıştım en büyük başarım bu. Maalesef onunda fotoğrafını çekemedim. Başka sefere inşallah.


malzemeler

1 kilo temizlenmiş ve dilimlenmiş kabak
4 su bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

hazırlanışı


  • Kabakları mümkün ise geceden şekere yatırın. Değilse bile pişirme süresinden  en az 3 saat önce yatırın.

  • Şekerle beraber suyunu saldığında kısık ateşte pişirin. Suyu yeterince salmadıysa şayet (şekerin iyice erimiş olması gerekli) 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz.

  • Tencerenin kapağı açık şekilde soğutun.

  • Servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin.

  • İsterseniz daha sıcakken fırın kaına boşaltıp 220 derecede hafif kabuk tutana kadar fırınlayabilirsiniz.

  • Şeker ağız tadına göre değişebilir, şekeride kendi ağız tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top