27 Ağustos 2010 Cuma

0

rinderrouladen mit kaese und rösti

Alman mutfağının klasiklerinden rinderrouladen ve isviçre mutfağının röstisi, bu iki lezzet aynı tabakta buluştu. Biftek sarmanında mutlaka farklı versiyonları vardır. Ama özellikle röstinin benim bildiğim 8 farklı versiyonu var. Bu sefer Schweizer Kontonunun reçetesiyle yaptım denediğinizde beğeneceğinizi düşünüyorum. Ben biftek rulosunu 3 kişilik yaptım 4 kişilik tarifini yayınlayacağım siz kişi başına göre ölçüleri çoğaltabilirsiniz.




malzemeler

6 dal taze kekik
4 büyük dilim ince kesilmiş biftek
4 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
4 ince dilim gruyére peyniri (dil peyniri olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
500 ml su
5 ym kaşığı bratensauce

(braten sosun büyük marketlerde olacağını düşünüyorum yoksada herhangi bir kırmızı et sosu da olur oda mümkün değilse et bulyonlu sade kremada da pişirebilirsiniz mümkünse mutlaka et sosuyla pişirin)

40 ml krema
1 ym kaşığı tereyağ



Hazırlanışı

Her bir dilim etin üzerine 1 kaşık hardalı sürün karabiber serpin bir dal taze kekiği doğrayın üzerine bir dilim peynir koyup peynirin eridiğinde akmaması için yanlarından hafifce içe alarak sıkı sıkı rulo yapın ve kürdanla tutturun.

Tavada yağı ısıtın ruloların her bir tarafını iyice kızartın.

Su ve braten sosu karıştırıp tavanın içine alın ve 1 ym kaşığı tereyağ ekleyin geri kalan 2 dal kekiği de tavaya alın karabiberde serpin önce harlı sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kremayı ekleyin çok az daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


rösti


malzemeler

1 kg patates
1 adet büyük soğan
50 gr tereyağ
2 ym kaşığı zeytinyağ
50 gr pastırma
muskat
karabiber
tuz
bir tutam ince kesilmiş schnittlauch

(taze soğanın yeşil kısımları gibi çok daha incesi ve beyaz kısımları yok. Taze soğanın yeşil kısımlarını kullanabilirsiniz)

bir kaç dal ince kesilmiş maydonoz

hazırlanışı

tereyağ ve zeytinyağında  yemeklik doğradığınız  soğanı pembeleştirin. ince ve minik doradığınız pastırmaları ekleyin hafif rengi dönünceye kadar çevirin.

Kabuklarını soyup rendelediğiniz patatesleri ekleyin. baharatları ve tuzu ekleyip karıştıra karıştıra pişirin schnittlaucları ve maydonozu ekleyip karıştırın.

Patatesler yumuşadığında tavanın içine iyice bastırıp düzleştirin

alt tarafı nar gibi kızardığında ters yüz edin diğer kısmınıda aynı şekilde pişirin ve sıcak olarak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top