22 Ağustos 2010 Pazar

0

Sevgili Günlük-Bu Yılın İlk İftar Daveti...

       İftar davetlerimiz başladı :) Ben davete gitmekten çok davet vermeyi çok seviyorum. İftar için yemek yapmak çok hoşuma gidiyor. Sadece davet verdiğimiz zamanlardeğil, kendi kendimizeyken de daha bir özenle hazırlanıyorum. Sanırım çoğumuz öyleyiz. Ramazan'ın çok şenlikli, bolluk ve bereketli bir ay olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumdan beri hep güzelliklerle andım bu ayı. Dilerim hepimiz için öyle olur.

       Davetimiz olduğu gün masamı hazırlamaya öğlende başlıyorum, aklıma geleni koyuyorum. Fotoğraflar da iftara birkaç saat kala çekildi, pilaki ve iftariyelikler dışındaki diğer yemekler, vs... henüz masada yerlerini almış değiller. Bazıları pişmemişti bile. Zaten son dakikalarda tatlı bir koşuşturma oluyor ve fotoğraf çekmeyi düşünmeye bile fırsat olmuyor.

       
       Geçen yıl çok aradığım kırmızı kadehlerime geçen kış nihayet kavuştum :) Geçen yılki iftar soframda kullandığım peçetelerin takımı olan düz renk kırmızı duck keten masa örtümün üzerine beyaz tül masa örtüsü örttüm. İleride fırsat oldukça iftar sofralarımı paylaşmaya çalışacağım. Menüm mısır çorbası, barbunya pilaki, yoğurtlu semizotu salatası, otlu salata, fırında soslu biftek, fırında kaşarlı püre, patlıcanlı pilav, kıymalı pide ve hazır alınmış tatlıdan oluşuyordu.


Bu vesileyle bu ayı yaşayan herkese geç te olsa hayırlı Ramazanlar, diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top