9 Ağustos 2010 Pazartesi

0

zeytinyağlı barbunyalı taze fasülyeli börülce


Annemin pişirdiği nefis barbunyalı börülce

malzemeler

500 gr börülce
1 kase taze barbunya
500 gr taze fasulye
3 adet soğan
3 adet domates
1 ym kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı

  • Soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağında soteleyin.
  • Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, soğanlarla beraber 1-2 dk pişirin.
  • Börülce ve fasulyeyi ekleyip biraz daha soteleyin.
  • Salçayı ekleyip karıştırın. Barbunyayı katıp üzerini  3 parmak geçicek kadar sıcak su koyun.
  • Tuzunu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
  • Pişme esnasında suyunu çekebilir, tekrar sıcak su ilavesi yapılır.

Annemin dediğine göre yemek pişerken içine bir avuç kadar da bamya atılabilirmiş. Banada enteresan geldi. Beraber geçirdiğimiz zaman hemencik bittiği için bamyalısını ayrıca pişiremedik. Seneye inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top