20 Eylül 2010 Pazartesi

0

bademli, damla çikolatalı, muzlu kek ve zeytinli kek


Günlerdir üstüste yemek tarifleri verdim artık biraz değişiklik zamanı.. Biri tatlı biri tuzlu ikiside kendi çapında son derece lezzetli kekler. Denendi ve onaylandı :) Çocuklara iki pazar üstüste parkta yemeleri için yaptığım bu kekler hem büyükler hemde küçükler tarafından çok sevildi.
damla çikolatalı, muzlu, bademli kek

malzemeler

2 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 su bardağı çekilmiş badem
1 adet muz
1 1/2 su bardağı şeker


hazırlanışı

Şeker ve yumurtayı krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyin ve bir kaç dakika çırpın. Kalıbı yağlayın kekin yarısını kalıba dökün ve ince dilimlediğiniz muzu üzerine dizin diğer kalan kekide üzerine dökün 200C fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan batırarak test edebilir yada (ben öyle yapıyorum) kekin üzerine elimle vurup tok ses çıkıyorsa kek pişti demek :)


zeytinli kek

malzemeler

1 su bardağı erimiş margarin
150 gr siyah zeytin
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3-4 dal dereotu
3-4 dal taze nane
2 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
2 yemek kaşığı susam



hazırlanışı

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Temizlediğiniz taze nane ve dereotunu ince kıyın 1 yumurtanın sarısını ayırın. Kalan yumurtaları çelik tencereye yada cam kaba alıp çırpın. diğer malzemeleride ekleyip iyic karıştırın. Küçük kek kalıplarının içine paylaştırın (12 adet çıkıyor)
Ayrılan yumurta sarısını çırpın keklerin üzerine sürün. Susamları üzerine serpin 180C fırında yaklaşık 25 dk pişirin.Ilık olarak servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top