19 Eylül 2010 Pazar

0

kürbis suppe (bal kabaklı çorba), krutonlu

Geçen postlarımdan birinde söz etmiştim envai çeşit kabak yetiştiriyorlar diye. Sizler için gidip görüntüleyeceğim demiştim sözümü tuttum :) gidip görüntüledim gitmişken çorbalık kabağımı aldım çorbamı da yaptım ve huzurunuzda..

kürbis suppe

malzemeler

çorbalık kabak (benim kullandığım kabak 1kilo 100 gramdı kabuklu haliyle)
200 ml krema
1,5 lt et suyu
1/2 çay bardağı pirinç
2 ym kaşığı tereyağ
karabiber
tuz

kruton için

tost ekmeği yada bayat dilim ekmek (10 adet tost ekmeği kullandım)
2 ym kaşığı dolu dolu margarin

(ben  sade kruton yaptım isterseniz sarımsakları ezip sarımsaklı yada çeşitli baharatları kullanıp baharatlı ve baharatlı sarımsaklı hazırlayabilirsiniz. hem çorbalarınızda hemde salatalarınızda da kullanabilirsiniz)

Ekmekleri küp küp doğrayın. margarini eritip ekmeklerin üzerine döküp karıştırın 200C fırında ekmekleri arada bir karıştırarak kızartın.
Soğuduktan sonra kavanoza boşaltın, lazım oldukca kullanılmaya hazır krutonlar.

hazırlanışı

Kabakları soyun küçük dilimleyin yıkadıktan sonra orta boy bir tencereye alın üzerine et suyunu (normal suda olabilir) yıkanmış pirinçleri koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirin krema, tuz ve karabiberi ekleyip biraz kaynatın. Tereyağını eritin çorbaya dökün, karıştırın. Krutonla servis yapın. (pirincin verdiği nişastaya göre su ile kıvamını ayarlayın)

çorbasını yaptığım kabak


kabak cenneti




aynı çiftlikte mevsimine göre yetiştirilmiş çiçekleri kendiniz istediğiniz kadar toplayıp satın alıyorsunuz. Arada bir gidip taze çiçeklerimi topluyorum inanılmaz keyifli bir şey.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top