19 Eylül 2010 Pazar

0

kuru domatesli tavuk rulo ve yufka kaseli paprika

Hafta başında nefis bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum, hem zevkli hem şık, tadını tavuk severlerin çok beğeneceğini düşünüyorum. Kurutulmuş zeytinyağında marine edilmiş domates çok lezzet katmış. Bu yemeği yapmanızı öneriyorum davet sofralarına da çok yakışacağından eminim. Dört kişilik hazırladım siz kişi sayısına göre arttırabilirsiniz malzemeleri.
malzemeler
4 adet tavuk şinitzel
1 kase zeytinyağ içinde bekletilmiş kuru domates
1 tutam taze kişniş (ıspanak, maydonoz , mercanköşk olabilir)
4 kalın dilim brie veya camembert peyniri (camembert kullandım, dil peyniri de olabilir)
kürdan
karabiber
toz kişniş
tuz
zeytinyağ

çıtır yufkalar için

1 adet yufka
1 kırmızı paprika
1 sarı paprika
2 diş sarımsak
4 ym kaşığı rende kaşar peyniri
tuz
köri
karabiber
2 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı

tavuk snitzelin üzerine bir kalın dilim peynir iki üç tane kuru domates bir kaç yaprak taze kişniş koyun tuz ve karabiber serpin ikiye katlayıp kürdanla tutturun. Bütün tavuklar bitince üzerine zeytinyağ gezdirin karabiber, toz kişniş ve tuz serpin servis saatine kadar buzdolabında marine olmasını sağlayın.

Çıtır kaseleri yapmak için yufkayı dörde bölün tart kalıbının içini margarinle hafif yağlayın yufkayı içine yerleştirin. 200C fırında pişirin.

Paprikaları jülyen doğrayın (kibrit çöpü), sarımsakları rendeleyin zeytinyağında paprikalarla soteleyin çay kaşığının ucuyla baharatlarını ve tuzunu ekleyin karıştırın. Kaselerin içine pay edin birer kaşık rendelenmiş peyniri serpin bir kaç yaprak taze biberiye yada taze kekik serpin fırında sadece peynir eriyene kadar tutun.

Marine olmuş tavukları ızgara tavada yada normal ızgarada pişirin sıcak olarak paprikalı yufka kaseleriyle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top