29 Eylül 2010 Çarşamba

0

mantolu parça tavuk ve mozzarella salatası

 Bu tavukları pişirdim ama isim bulamadım ve en son üzerindeki kaplamadan dolayı, mantolu tavuk dedim. İsmi yakışmış ama değil mi?

malzemeler
500 gr. şerit doğranmış tavuk
1 çay fincanı süt
3 ym kaşığı un
2 diş ezilmiş sarımsak
istediğiniz baharatlar
(toz kişniş, karabiber, minik köri, minik karabiber kullandım)
1 çay kaşığı tozkırmızı biber
2 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Tavuk hariç tüm malzemeyi karıştırıp çırpın. İçine tavuk parcacıklarını koyun ve karıştırın 2-3 saat buzdolabında bekletin. Sıvıyağda kızartın. İstediğiniz bir garnitürle servis yapın.


mozzarella salatası

Mozzarella salatasını istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz ama en yaygın olanı dilim domates, dilim mozzarella şeklinde olanıdır. Olmazsa olmazları halis zeytinyağ ve büyük yapraklı fesleğendir.  Resimdeki peynir  150 gramlık bir paketti. Ölçüler ona göre ayarlandı siz çoğaltabilirsiniz.

malzemeler
150 gr mozzarella
2 adet domates
1 tutam büyük yapraklı fesleğen
zeytinyağ
karabiber
tuz

hazırlanışı
Domatesleri ve peyniri dilimleyin sırasıyla dizin. Üzerine kıyılmış yada yaprak fesleğen serpin karabiber ve tuz ile tatlandırın. Bol zeytinyağ gezdirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top