23 Eylül 2010 Perşembe

0

milföye sarılı tavuk baget ve karışık sebzeli garnitür

,Tamamen lezzetini yatırıldığı marineden alıyor. Izgara tavuk şişten, tavuk yahnisine kadar bütün tavuk yemeklerinde kullanabileceğiniz bir sos. Özellikle ilk yapacağınız bir tavuk şişte bu sosu denemenizi öneriyorum tadına daha çok varacaksınız.

malzemeler
1 kg. tavuk baget
1 büyük kahve fincanı zeytinyağ
1büyük kahve fincanı süt
5 diş sarımsak
1çay kaşığı köri
tuz
karabiber
1 çay kaşığı kişniş
milföy
1 yumurta sarısı

hazırlanışı

Sarımsakları hafif tuzla ezin. Süt, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın bagetleri sosun içine yatırın buz dolabına kaldırın, en az üç saat bekletin.
Teflon tavaya sosuyla beraber alıp her tarafını kızartın.
Milföylerden uzun şeritler hazırlayıp bagetin bir ucundan başlayıp her tarafını sarın.
Tepsiye fırın kağıdı yayıp bagetleri dizin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağla çırpılmış yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.

karışık sebzeli garnitür



malzemeler

2 adet patates küp doğranmış
2 adet büyük havuç küp doğranmış
2 adet kırmızı paprika küp doğranmış
1 büyük kase küçük parçalara ayrılmış karnıbahar
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı köri
karabiber
tuz
taze kekik
1 çay bardağı sıcak su

hazırlanışı
Zeytinyağında sebzeleri 1-2 dakika soteleyin suyu ve baharatları ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra taze kekikleri serpin. Bagetleri garnitür ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top