2 Eylül 2010 Perşembe

0

penne frutti di mare (deniz meyveli/ürünlü penne)

Bizim evde makarna soslarının erbabı eşimdir. Bir italyanla rahatlıkla yarışabilir. Belki çocukluğunun büyük bir kısmını italyan komşularıyla geçirmiş olmasından kaynaklanabilir. Bir bolenez sosunu en az üç saat kaynattıklarını söyler. Beni görmesinler o zaman, soğan kıyma anında kavrulur üzerine bol miktarda domates rendesi, sarımsak baharatlar derken 10 dakikada hazır. Eh işi erbabına bırakmak lazım dedim, kenara çekildim ve önünde şapka çıkardım :) yine çok güzel soslarından birini hazırladı bende sizlerle paylaşmak üzere amatör makinemle fotoğrafını çektim.
malzemeler

1 paket (300gr) karışık deniz ürünü
500 gr penne
400 ml krema
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
150 gr rendelenmiş parmesan (eski kaşar olabilir)
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nişasta
2 diş sarımsak
tuz

Hazırlanışı

Penneleri yağlı ve tuzlu bol suda haşlayın hafif dişe gelecek şekilde pişirin ve süzün.

Sosu için, pulbiber, kırmızı biber  ve sarımsağı zeytinyağında hafif kavurun. Kremayı ekleyin kaynamaya başladığında nişastayı pennenin suyunda (1/2 çay bardağı kadar) çözün nişastayı, peyniri ve karabiberi ekleyin karıştırın frutti di mare yi ekleyin kısık ateşte 10 dk. pişirin tuzunu ayarlayın ocaktan alın. Pennelerin üzerine döküp karıştırın sıcak olarak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top