24 Eylül 2010 Cuma

0

Sevgili Günlük- Tereyağlık Kulbu Tamiri :)

Biliyorum garip bir başlık ama daha iyisini bulamadım. "Önce-Sonra-Daha Sonra" da diyebilirdim aslında..
       Kahvaltı sofrasını oğlumun topladığı birgün, yemek yapmak için buzdolabını açınca yeni aldığım porselen tereyağlığı yerde gördüm. Nasıl koyduysa kapağı açar açmaz aşağıya kaydı. Kapak kırılacak diye beklerken bambu kulp (öyle yazıyordu ama bence bambu değil dandik bir ağaç) kapaktan ayrıldı. Ben sadece ayrıldı sandım, tamamen kırılmış. Ahşap parçaları da topladım yerden. Vidalar kapakta, kulp kendi halinde dışarıdaydı.
       Atmaya kıyamadım. Vidaları söktüm. Deriden minik daireler kestim. Dairelerin ortasını ip geçecek kadar deldim. Mumlu ipi saç örgüsü örüp, önce deri parçalarını sonra mumlu ipi vida deliklerinden geçirdim. İç taraftaki ipin uçlarını düğümleyip Pattexle derileri porselene sabitledim.
Çok mu çakma oldu acaba, dedim ama eşim ve oğlum beğendi. Dün annem gelmişti. Ona da gösterdim, ben zaten böyle aldın sandım, dedi.

Taze ceviz sezonu açıldı. Fotoğraftaki ceviz kıracağı kırdığı takriben 15.cevizin sonunda kırıldı. Artık yok. Bileğe kuvvet. Sapanca ceviziymiş, incecik kabuğu, hımmhh pek lezzetliydi.

       Turşu sezonu da açıldı. Çok planlı başladım kış hazırlıklarına. Salça siparişlerimi verdim :) Daha önce sipariş verdiğim ev makarnaları bugün geldi. Bu haftanın turşuluk malzemelerini aldım. Dün bu malzemelerden turşularımı yaptım. Haftaya  başka malzemelerle başka turşular yapacağım. Çok vakit aldığı için haftalara böldüm turşu yapma işini...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top