22 Eylül 2010 Çarşamba

0

tarçınlı fındıklı kurabiye ve truffles


malzemeler
1 su bardağı kırılmış iri taneli çekilmiş fındık
250 gr yumuşak margarin
4 ym kaşığı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

hazırlanışı

Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde koparın yuvarlayın tepsiye dizin 200C fırında pişirin. Soğuduktan sonra 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırın Kurabiyelerin üzerine dökün.
Bu kurabiyeleri mutlaka denemenizi öneriyorum çok malzeme içermesede inanılmaz lezzetli ağzınıza daha attığınız anda kıyır kıyır dağılıveriyor. Ayşe yengemin bu nefis tarifini ailede sevmeyen yoktur ve özellikle de yaptırılır. Ben yoğururken ununu fazla kaçırmışım sıvıyağ kullanarak tekrar hamuru toparladım püf nokta olarak bilginiz olsun :) aylarca hava almayan bir kavanozda dursa bile kıyırlığını kaybetmez fırından yeni çıkmış gibi tazecik kalır. 


veee truff


Tarif pastacı Burcu'ya ait.

malzemeler
100 gr bitter çikolata,
100 gr sütlü çikolata
3 paket vanilya (ben kullanmıyorum)
200 ml  kreması (bir küçük kutu)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin
1 su bardağı çekilmiş badem yada fındık

hazırlanışı
Kremayı, vanilyayı ve pudra şekerini beraber kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine çikolataları kıyarak ilave edin  tahta bir kaşıkla karıştırarak eritin. Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığında beklemiş margarini ve 1 su bardağı çeklimiş bademi ilave edin. Mikser ile çırpın. Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığıı alıp iki yemek kaşığı ile şekil verip  yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. hazırladığınız çikolataları buzdolabında 1 saat bekletin.

Bir saat sonra buzdolabından hazırladığınız çikolataları çıkarın. Yuvarlak toplar yapın. Ayrı ayrı tabaklara kakao, hindistan cevizi,  çikolata parçacıkları koyun. Ayrıca Burcu Hanım bu malzemelerlede yapılabileceğini yazmış; türk kahvesi,  esmer şeker vb. aklınıza gelebilecek birçok malzemeyi dışını kaplamak içim kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız topları istediğiniz malzemeye bulayın. Küçük truf kağıtlarına yerleştirin. Tüm çikolatalar bitene kadar aynı işlmi uygulayın. Trufları buzdolabında muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top