22 Ekim 2010 Cuma

0

kırmızı lahana garnitürü, patates püresi ve jambonlu biftek sarma

Çok severek yediğimiz bir akşam yemeğini paylaşmak istiyorum sizlerle. Kurban bayramı da yaklaşırken farklı et yemekleri  arayanlar için güzel bir tarif.
biftek sarma

malzemeler (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4 adet büyük biftek
4 ym kaşığı hardal
kornişon turşu
8 adet jambon
100 ml krema
1 paket et sosu (braten sos)
karabiber

hazırlanışı
Bifteğin üzerine 1 yemek kaşığı hardalı sürün, üzerine 2 dilim jambon 4 ince dilim kornişon koyup sıkı sıkı sarın. Kürdanla tutturum mümkünse hardal yağında yada zeytin yağında kızartın. 1 pk sosu tarifine göre hazırlayıp üzerine dökün (2 su bardağı su döküp 5 kaşık braten sosla hazırladım) kaynadıktan sonra kremayı, karabiberi ekleyin etler yumuşayana kadar pişirin.

kırmızılahana garnitürü

malzemeler
750 gr kırmızı lahana
1 çay bardağından bir parmak eksik sirke
3 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Lahanayı yıkadıktan sonra rendeleyin. Zeytinyağında soteleyin sirkeyi ekleyin tuzunu ayrlayın altını  sardırmadan  karıştırarak bir kaç dakika pişirin.

patates püresi

malzemeler
1 kilo soyulmuş patates
1 su bardağı süt
2 ym kaşığı tereyağ

hazırlanışı
Patatesleri haşlayın piştikten sonra ezin. Tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın sütü ilave edip sütü çektikten sonra acaktan alın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top