4 Ekim 2010 Pazartesi

0

Lady Gaga'nın Tasarımcısı Geliyor..



 Avrupa’nın en ünlü moda okullarından genç tasarımcılar İstanbul’da



Forum İstanbul’un 2-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği Forum Fashion Week’e katılacak genç tasarımcılar arasında Lady Gaga için giysiler tasarlayan Ara Jo’da bulunuyor.

Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 2-10 Ekim tarihleri arasında moda ve sanatı bir araya getiren uluslararası bir moda haftası düzenliyor. Forum Fashion Week adıyla gerçekleştirilecek moda haftasında Forum İstanbul dünyanın en ünlü moda akademileri Paris Esmod, Londra Saint Martins, Berlin Esmod ve Milan Domus’dan 8 genç tasarımcıyı ağırlayacak. Genç tasarımcılar, koleksiyonlarını
6-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek defilelerle İstanbulluların beğenisine sunacaklar. Kısa bir süre sonra Avrupa’da modanın yıldızları arasında yer alması beklenen genç tasarımcılar İstanbul Moda Akademisi’nin başarılı öğrencileriyle bir araya gelecek.

Lady GaGa’nın da tasarımcısı Ara JO geliyor…
Dünyaca ünlü modacılar John Galliano, Alexander McQueen ve Stella McCartney’in mezun olduğu, Türkiye’den Rıfat Özbek ve Hüseyin Çağlayan’ın da eğitim aldığı Londra Saint Martins’i temsilen genç tasarımcı Ara Jo İstanbul’a gelecek. Lady GaGa, Jamelia, Sabrina Washington, Buttafly, Junior Brat, Roses gibi ünlülerle çalışan Ara Jo, dünyanın gelecek vaad eden genç tasarımcıları arasında yer alıyor.









 Geleceğin tasarımcısı
Dünyanın ilk ve en eski moda okulu olan ve dünyanın çeşitli kentlerinde 20 okulu bulunan Esmod’un Berlin’deki Akademisi’nden Forum Fashion Week’e katılmak için seçildi. Esmod Berlin’in genç tasarımcısı Knüpfer, ekolojik tasarımlarıyla geçen yıl da Avrupa’da “geleceğin tasarımcısı” seçilmişti.


 Julia Knüpfer



 Erkek giyiminde çığır açacak gençler
Modanın merkezi Paris’ten Forum Fashion Week’e katılacak genç tasarımcılar, yaklaşık 170 yıldır moda endüstrisine yaratıcı tasarımcılar yetiştiren Esmod’dan.
Esmod’da okuyan ve 2005 yılından bu yana ortak projelere imza atan Frank ve Luise erkek giysileri tasarlıyor. İlk koleksiyonlarını 2007 yılında “Luise&Frank” etiketiyle Paris’te sunan ikili, eleştirmenler tarafından “Erkek giyiminde çığır açan gençler” olarak adlandırılıyor. 

 Luise&Frank

Domus’tan 4 genç tasarımcı
Forum Fashion Week’e Milano Domus Akademi’den 4 genç tasarımcı katılıyor.  1982 yılında kurulan ve 1994 yılında eğitim kalitesi ve yayıncılıktaki başarılarından dolayı Compasso d’oro  ödülüne değer bulunan Domus, İstanbul’a öğrencileri arasından Marco Corso, Barbara Pala, Candy Kapinga ve Serena Selva’yı yolluyor.
 Barbara Pala

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top