21 Ekim 2010 Perşembe

0

niyokki ve krema soslu biftek

Bir türlü başlangıç yapamadım hadi hayırlısı. Yazıp yazıp siliyorum bu kaçıncı :) Geçen akşam niyokki ve kremalı et pişirdim hani her şeye harika diyoruz ya :) bu yemek de harikalardan olmuş hem kendinize hem misafirlerinize gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz :) Bizim evde avrupa mutfağının esintileri, soslu et/tavuk/balık yemeği yanına karbonhidrat ve sebze benimde hoşuma gidiyor aslında bu tür yemekler soslu olunca yemek daha bir keyifli oluyor.


malzemeler

500 gr biftek (mümkün ise süt dana yumuşaklığı için)
200 ml krema
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz hardal
1/2 çay kaşığı karabiber
400 gr mantar
4 ym kaşığı hardal yağı yoksa zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Biftekleri  yaklaşık 1*2 cm (biraz dikdörtgen olması için) doğrayın. Hardal yağında soteleyin . İnce dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Biraz daha kavurun baharatları ekleyin karıştırın. Kremayı dökün kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan alın.


niyokki

malzemeler
600 gr kabukları soyulmuş haşlanmış patates
3 ym kaşığı tereyağ
3 yumurta büyük
2 su bardağı un
1 ym kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı rende kaşar
karabiber
tuz

başemal için
1,5 ym kaşığı tereyağ
1,5 ym kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
isteğe bağlı muskat (ben kullanmadım tadını kokusunu çok keskin buluyorum)

hazırlanışı
Tereyağını eritin unu kavurun sütü ve tuzu ekleyin karıştırarak pişirin.

hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri ezin. Tereyağını ekleyin patateslerin sıcaklığıyla erisin. Patatesleri kenara çekin yumurtaları kırın, tuz, karabiber, zeytinyağ  ekleyin çırpın. Patateslerle karıştırın en son unu ekleyin iyice karıştırın. Başka bir tencerede bol su kaynatın. Tuz bir kaç damla zeytinyağ damlatın. Niokkilerden bir yemek kaşığı alın başka bir yemek kaşığı ile kaşıktan kaşığa geçirerek düzgün elipsler elde edin ve kaynamış suyu bırakın.(niyokkileri bitirene kadar ocağın altını kısın işlem bitince ocağın altını açın) niyokkileri 6-7 dakika haşlayın. Fırın kabına haşlanmış niyokkileri dizin üzerine başemal sosunu dökün en üste kaşarları serpin 200C fırında peynirler altın rengini alana dek pişirin.


biber garniür için

malzemeler
1 yeşil paprika
1 kırmızı paprika
1 sarı paprika
1/2 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı karabiber

hazırlanışı
Paprikaları küp küp doğrayın, zeytinyağında soteleyin 1/2 çay kaşığı soya sosu dökün. Baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 dakika pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top