10 Ekim 2010 Pazar

0

peynir çanakları ve hardal, mayonez soslu patates salatası

Zorunlu aradan sonra tekrar merhaba,
Bir şekilde resimler silindi ve onları gün ve gün tekrar yüklemek zorunda kaldım. Böyle olunca da baya bir hevesim kırıldı. Yorumlarıyla desteğini esirgemeyen arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Ve ilk tarifimle fatoşun dünyasının ev sahipliğini  yaptığı kahvaltılar etkinliğine katılıyorum.
peynirli tartölet de diyebiliriz

peynir çanakları

tartöletleri için

350 gr un
130 gr tereyağ
1 yumurta
tuz
Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Parçalara ayırarak kalıpların içine elinizle yayın. (18 adet tartöletim oldu) hamurun her yerini çatalla delin 200C fırında pişirin.

İç harcı için
300 gr krem peynir
bir tutam ince kıyım maydonoz
bir tutam ince kıyım dereotu
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı acı biber salçası yada tatlı
5 ym kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 ym kaşığı zeytinyağ
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tüm malzemeyi karıştırın. Çanakların içine pay edin, arzunuza göre çörekotu, çeri domates ve maydonozle süsleyin.


Patates salatasının binbir çeşidi var, burada yaygın olanı ise bu sosla yapılanı. Marketlerde bu şekilde daha çok satılıyor. Sadece hardalı daha yoğun kullanıyorlar rengi daha sarı oluyor.

hardal ve mayonez soslu patates salatası
(kişi sayısına göre miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz)

malzemeler

1,5 kilo patates
1 ym kaşığı hardal
çay kaşığının ucu ile köri
3 su bardağı yoğurt
4 ym kaşığı mayonez
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı

Patatesleri soyun ve haşlayın. Kuşbaşı doğrayın sos malzemelerinin hepsini karıştırın ve salatanın üzerine döküp yayın.  İsteğe bağlı üzerini süsleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top