17 Ekim 2010 Pazar

0

poğaça ve havuçlu yeşil mercimek salatası

 Oğlumun 4. yaş günü davetinden tariflere kaldığım yerden devam ediyorum :) Sevda'cığımın yağtığı çok lezzetli poğaçalar ve benim yaptığım herkezin çok beğendiği mercimek salatası. Reçetesi portakal ağacından, Bir sonraki postta yayınlayacağım krutonlu közlenmiş patlıcan salatası var tarif ona ait değil ama doğruyu söylemek gerekir ise onun etimekli kızarmış patlıcan salatasından  esinlenerek yaptım hem çok lezzetli hemde sunumu çok şık oldu. Mercimek salatasını 2 ölçü kullanarak yaptım bir su bardağı gözüme çok az geldi artarsa bile sorun değil herhangi bir et yada tavuk yemeğinin yanında garnitür olarak kullabilirsiniz. Aşağıda ölçülerini yinede olduğu gibi yazacağım. Birde davetlilerimiz arasında Tokat'lı arkadaşlarımız vardı. Bat'a benzettiler tadını mercimek ve bol dereotundan dolayı. Kısa lafın özü yapılması denenmesi gereken lezzetlerden :)


havuçlu mercimek salatası

malzemeler


1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
2 adet rendelenmiş havuç
1/2 demet taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydonoz
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
karabiber
tuz



hazırlanışı


Yeşil mercimeği yıkayın 3 su bardağı suda haşlayın. Suyunu çekerse su ilavesi yapın. Pirinçleri de aynı şekilde yıkayın ve 3 su bardağı suda haşlayın. İkisininde suyunu süzün.
  Soğanı yemeklik doğrayın ve 4 ym kaşığı zeytinyağında rendelenmiş havuçla beraber kavurun. Havuçlar yağı hemen çekiyor isterseniz biraz daha ekleyebilirsiniz. Ben ekledim. Taze soğanları, dereotunu, taze naneyi, maydonozu ince kıyın. Tüm malzemeyi bir kapta toplayın. Tuz, karabiber, limon suyunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.


peynirli poğaça




poğaca
125 gr yumuşak margarin
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
3 yumurta ( 1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
 yarım su bardağı sıvı yağ


hazırlanışı


   hepsini karıştırıp aldığı kadar un ekleyin. Kıvamına gelince küçük parcalar halinde koparın içine maydanoz peynir koyup şekil verin. Son olarak yumurta sarısını sürün çörek otu susam serpip 180C fırında pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top