25 Kasım 2010 Perşembe

0

5 çayı sofrası

Sade bir sofra oldu. Ama keyifle, muhabetle geçen zaman dilimi içinde gözü yormayan zevkli bir sofra oldu...

canım arkadaşlarım için hazırladıklarım

kadınbudu köfte
pastane açması
fırında ayva tatlısı
rus salatası
kıymalı gül böreği
yoğurtlu biber kızartması
kadınbudu köfteyi babacığım çok sever her yaptığımda çok hüzünlenirim:) tr.ye gidince ister bende yaparım:)

malzemeler
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 yumurta (isterseniz 2 ad. kullanın)
bir tutam maydonoz
2 yemek kaşığı pirinç
karabiber
tuz

ayrıca kızartmak için
2 yumurta
un

hazırlanışı
Kıymanın yarısını rendelenmiş soğanlarla beraber 2 kaşık yağla kavurun. Pirinci yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Karıştırma kabında pişmiş kıyma, çiğ kıyma, pirinç, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydonoz ve 1 yumurta kırın güzelce yoğurun. (yumurta sayısını 3'e kadar çıkarabilirsiniz, Bence yumurta kokusu ve tadı o zaman çok yoğun oluyor yumurtaya bulanıp kızardığı için bence bir tane yumurta içine kafi) Tabiri yerindeyse cıvık bir karışım olacak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Kızartacağınız zaman bir kaba un,tuz,karabiber karışımı koyun. Bir kaba yumurtaları kırın ve tuzla beraber çırpın. Tavada bol yağı kızdırın. Karışımdan ceviz büüyüklüğünde koparık oval yapın önce un sonra yumurtaya bulayıp kızartın.

Yoğurtlu biber kızartması için, biberlerin çekirdeklerini çıkarın 2 yemek kaşığı yağla beraber kavurun. Tuz ve suyu süzdürülmüş yoğurtla beraber karıştırıp servis yapın.

Kıymalı börek için 3 adet yufkayı 4 de bölün 12 adet böreğiniz olacak bu şekilde kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz yufka sayısını. 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ karıştırıp sos yapın. Yufkalara bu ssostan sürün geniş kenarına hazırladığınız harçtan koyun. ( 300 gr çiğ kıyma 1  adet doğranmış kuru soğan, karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı salça, 1 ym kaşığı zeytinyağ hepsini karıştırıp iç malzeme olarak kullandım) rulo yapın gül şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan sostan sürüp 200C fırında pişirin.
Rus salatası için, 5 adet patatesi soyun yıkayın ve küçük  zar şeklinde doğrayın. Havuçlarıda aynı şekilde doğrayın. Tencereye alın üzerlerini 4 parmak geçicek kadar su ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün Karıştırma kabına alın. 1 büyük kase kornişon turşuyu küçük doğrayıp ekleyin. 1 ym kaşığı limon suyu, tuz, 5-6 ym kaşığı mayonez ekleyip güzelce karıştırın ve servis tabağına alın.

Bu şekliyle mutlaka öneriyorum size ayva tatlısı pişirmenizi çok lezzetli oluyor ve içinde gıda boyası yok kendi rengini kendi veriyor.
5 adet ayva kullandım. Ayvanın kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını çıkarın. Şekere bulayın her yerini ve pişirme torbasına koyun. 1 elma 1 ayva rendeleyip 1 su bardağı şekerle beraber poşete ekleyin. Ağzını kapatıp bir kaç yerinden deldikten sonra fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Servis tabağına alın. Çukur kısımlarına elma ayva karışımından koyup üzerine kaymak koyun. Ben mascarpone kullandım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top