30 Kasım 2010 Salı

0

brunch keyfi


Arkadaşlarımızla yaptığımız nefis bir hahvaltı. Aslında olurlarlamı başladığım hazırlıklarım, iyiki de olmuş dediklerimle sonlandı. Bunlar pırasalı peynirli börek, kalburabastı tatlısı ve bürüksel lahanası salatası. İlk düşündüğüm zaman hiçbirini uygun bulmadım ama yinede yaptım:) heleki bürüksel lahana salatası, iyiki yapmışım çok beğenildi...

bu börekleri ben mi yaptım :) harikaydılar
(arnavut böreği)
el açması pırasalı peynirli börek

hamur malzemeleri
850 gr un
400 ml ılık su
2 ym kaşığı sirke
2 ym kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

iç malzemesi
750 gr ince kıyılmış pırasa
1 adet kuru soğan
200 gr beyaz peynir
4 ym kaşığı zeytinyağ
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin. Pırasaları ince kıyın soğanların üzerine ilave edin beraber kavurun. Tuz ve karabiber serpin ocaktan alın. İçine ezilmiş peyniri ilave edin karıştırın.

ayrıca
125 gr eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ

hazırlanışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. 30 dk dinlendirin. 16 beze yapın.Yemek tabağı boyutunda açın. 8 tanesinin arasına yağ karışımından sürüp üstüste alın ve hamuru yufka boyunda açın. (Yağlı bir hamur oluyor açması biraz sizi zorlayabilir ama mutlaka yapılması gereken lezzetlerden) Ortadan ikiye bölün uç kısmına iç harcından koyun ve sarın. Tepsiye dolama şekliyle yerleştirin. Üzerine kalan yağı sürün. 200C fırında pişirin.

Bürüksel lahanası salatası çok ferah ve lezzetliydi. Denemeden anlayamazsınız:) Bizim evde yenmez ama bu şekliyle her zaman yeri var:)

malzemeler
1kg bürüksel lahanası
750gr yoğurt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
yarım tutam dereotu
karabiber
tuz
3 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Lahanaların dış kabuklarını ayırın sap kısımlarını kesin. Robotta rendeleyin ve diğer malzemelerle karıştırın. Servis tabağına alın üzerine kıyılmış dereotu serpin.

malzmeler
1 kg kabukları soyulmuş doğranmış domates
2 adet ince kıyım biber
küp küp doğranmış sucuk, istediğiniz kadar
5 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Zeytinyağında biberleri kavurun. Domatesleri ve sucukları ilave edin pişirin. Yumurtaları başka bir kaba kırın çırpın. Domateslerin üzerine ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyip yumurtalar pişince ocaktan alın. Servis tabağına alıp maydonozla süsleyin.

Kalburabastı tatlısının tarifini daha önce yayınlamıştım. Tatlılar linkinden ulaşabilirsiniz.


vee...
hediyem:)
umutsepeti ve sevgilerimle den gelen maneviyatı çok yüksek olan bir hediye...
iki değerli arkadaşıma çok teşekkür ediyorum benide layık gördükleri için:) bende dağıtacağım ama şimdi çıkmam lazım gelicem:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top