12 Kasım 2010 Cuma

0

kalburabastı

Bayrama az bir süre kala, geçen sabah kahvaltıya gelen misafirlerim için yaptığım nefis kalburabastıları yayınlamak istiyorum ki tatlı tarifi arayanlar için seçenekler oluşsun :) hem bayramı hem kahvaltıyı düşünerek yaptığım tatlılar bunlar. Hatta kahvaltıda nasıl olur yenir mi derken çok çok beğenildi ve hafif olduğu söylenildi. Hem pratik hem lezzetli bu tatlıyı ben sizlere önerebilirim çünkü sınıfı geçti. İsterseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.
Kalburabastılar adı gibi kalbur üzerinde yapıldığı için bu isimleri alıyorlar. Kevgir de yapılınca üstünün desenleri daha çok oluyor ama piştiğinde kayboluyor kesinlikle kalbur lazım süslü olması için :)   bende rendenin üzerinde hamuru açarak şeklinin kalmasını sağladım. Bu püf noktadan sonra tarifimize geçebiliriz.

malzemeler
3,5 su bardağı dolusu un
200 gr yumuşak margarin
2 ym kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
ceviz

Bütün malzemeleri karıştırarak iyice yoğurun.

şerbeti için
3 su bardağı su
2,5 su  bardağı şeker
çeyrek limon suyu

Şeker ve suyu kapağı yarım kapalı şekilde 15 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyin 5 dk. daha kaynatın. Ve soğutun.

Hamurdan ceviz kadar bezeler yapın rendenin üzerinde oval açın boylamasına cevizleri elinizde kırarak yerleştirin. (cevizler bütünde olabilir) İki tarafını birleştirerek tepsiye yerleştirin. (birleştirdiğiniz kısım tepsinin altında kalacak) 200C fırında pişirin. Kurabiyeler sıcak şerbet soğuk olacak şekilde haşlayın. Tam 7 gün tazeliğini kaybetmeden korudu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top