11 Kasım 2010 Perşembe

0

kuru domatesli tavuk sarma

Tavuk yemeklerine alternatif olsun isterseniz deneyebileceğiniz güzel bir yemek. İçine ben söğüş tavuk kullandım arzu ederseniz tavuk jambonda kullanabilirsiniz.
malzemeler (kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz)

6 dilim tavuk şinitzel
12 dilim marineli kuru domates
12 dilim tavuk söğüş yada jambon
karabiber
tuz
1 avuç maydonoz yaprakları
bir kaç dal biberiye yada taze kekik
1 ça kaşığı kişniş opsiyonel
1 su bardağı tavuk suyu yada bulyon
2 ym kaşığı worchestire sos yada soya sosu

 hazırlanışı
Tavuk etlerine tuz, karabiber, kişniş serpin üzerine söğüşleri, domates kurularını maydonoz yapraklarını koyun tavukları iliye katlayın ve kürdanla tutturun. Tavaya zeytinyağı dökün içine biberiyeleri atın ve tavukları önlü arkalı güzelce kızartın.  Tavukların üzerine tavuk suyunu dökün kullanacağınız soslardan birini dökün. tuz, karabiber, kişniş  ilave edin. Tavanın ağzını kapatın ve yumuşayana kadar pişirin.
patates garnitür için malzemeler

1 kg soyulmuş patates ve haşlanmış
1 yumurta
1 tutam maydonoz
1 adet kurusoğan
karabiber
tuz

hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayın. Tavada tereyağla beraber kavurun ezilmiş patatesleri ilave edin. 1 yumurta kırın beraberce kavurun. İnce kıydığınız maydonoz, tuz, karabiber serpin karıştırın ttavuklarla beraber servis yapın.




kürdan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top