29 Kasım 2010 Pazartesi

0

Şişmanlatan sağlıklı yiyeceklere dikkat!

Şişmanlamanıza sebep olabilecek sağlıklı yiyecekler de var!

Aşırı kilolardan kurtulmak veya daha sağlıklı olmak için tercih edilen bazı besinler, fazla tüketimle birlikte kilo alımına sebep olabilmekte.

Suşi

Son yıllarda ülkemizde de sıkça tüketilmeye başlanan suşi, balık ağırlıklı bir yemek olsa da içerdiği krem peynirler ve soslar kilo alımına neden olabilmekte. Bir tabak suşi, ortalama 500-600 kalori edebiliyor.

Kuru meyveler

Kuru meyveler uzmanlarca tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyorlar. Ancak bilmek gerekiyor ki kuru meyveler, taze meyvelerden daha yoğun olduklarından dolayı sekiz kat daha fazla kaloriye sahipler.

Granola

Yulaf, ceviz ve fındıkla hazırlanan granola, içerdiği yağ ve şekerlerle tam bir kalori deposu haline gelebiliyor. Yağlı ve şekerli bir tabak granolada ortalama 500 kalori olabiliyor.

Sütlü Kahve

Kahvenize kattığınız süt oldukça masum gözükebilir. Ama günde üç kez içtiğiniz sütlü kahve, size günde ortalama 200 kalori daha fazla kazandıracaktır.

Vejetaryen Hamburgeri

Etsiz bir hamburger size daha az kalorili gelebilir ama işin aslı pek de öyle değil. Vejetaryenler için hazırlanan hamburgerler de tıpkı etli hamburgerler gibi fazla fazla kalori kazanmanıza neden olabilir. 

Bu tip hamburgerler, içerdiği yağ, peynir ve diğer besin öğeleriyle tek başına, size ortalama 600 kalori kazandırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top