26 Ocak 2011 Çarşamba

0

Geri Dönüşüm- Kazaktan Hırka Yapmaca



       Genelde giymediğimiz kazaklardan battaniye yaparım veya yapmak için saklarım. Artık eskisi gibi kazak alışverişi de yapılmıyor. Küresel ısınmadan mı, kaloriferli ortamların artmasından mı, her nedense daha ince, hafif giysiler giyiyoruz. Bu kazak da alınıp ta fazla giyilmeyenlerden. Aynısının kırmızısı da var hatta. Bazı fikirler var ki, işime yaramayacaksa da bir kere denesem diye can atarım. Bu da öyle bir çalışma oldu. Belki 1-2 kez daha giyilme şansı verdim bu kazağa. İnce merserize kazaklara da uygulanabilir.



Önce kazağın tam ön ortasından işaret çizgisi aldım.
Çizgi boyunca esnetmeden kestim.
       Kesik kısmı temiz görünecek şekilde içe katlayıp, üzerine de danteli yerleştirip diktim. Danteli yerleştirirken dilimlerinin karşılıklı simetri oluşturmasına dikkat ettim. Dantelim yetmedi, yetseydi kol ağızlarına da geçirecektim. Siz yaparsanız aklınızda olsun. 


       Bu günlerde tadım yok. Gözüm hep uykuda. Allerji için kullandığım ilaçtan mıdır bilmiyorum ama bir an önce geçmesini diliyorum. Bir verimsizlik, bir bezmişlik, bir dalgınlık, bir miskinlik ki; hiç bana göre değil. Kendimden memnun değilim açıkçası. Sanki aylardan Kasım :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top