27 Ocak 2011 Perşembe

0

TUVANAM defilesine davetiye kazanmak isteyenler buraya!



 Tuvana Büyükçınar ‘’Storyteller’’ Koleksiyonu ile “düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar inancını kırıp; Buse's Fashion Blog izleyicileri arasından 5 kişiyi bu hikayeyi dinlemeye davet ediyor.


“Kimsenin hayatını bir peri tozu ile masalsı bir sahneye çeviremeyebilirim ama herkese inanmak istemediği tüm o masalların dahi içinde, hayatın pek çok gerçeğinin saklı olduğunu gösterebilirim. Tüm yaşanmışlıklarımızın da sonucu böyledir çünkü biraz, bir vardır ve bir yoktur… ‘’

Her zaman hayallerinin peşinde koşan, hayatın tüm şekil ve renklerinden ilham alan Tuvana Büyükçınar, ‘’Storyteller’’ isimli koleksiyonunu İstanbul Fashion Week’te sergiliyor.

‘’Storyteller’’ ismini verdiği koleksiyonun ilham kaynağı 1850’li yıllarda İstanbul. Osmanlı mimarisinin en çarpıcı örneklerinin hayat bulduğu 1850 – 1900’lu yılların görkemi Tuvana Büyükçınar’ın koleksiyonuna yansıyor. Farklı temaların bir araya gelerek bir bütünü oluşturduğu koleksiyonda 19.yy Çarlık Rusya’sının ve İngiliz Monarşisi’nin de etkileri hissediliyor.  Tüm bu eklektik tarzlar, alışılagelmişin aksine geçmişten geleceğe değil, yaşanmışlardan günümüze bir köprü kuruyor.

Storyteller koleksiyonunda farklı formlar, renkler, kumaşlar tek bir bütünlük içinde hayat buluyor. Otantik kumaşlar, el tezgahlarından çıkma kumaşlarla birleşiyor. Brokar, ipek, kadife, deri hissi döşemelik kumaşlar farklı formlara dönüşüyor.
Metalik yüzeylerin zengin ışıltılar yarattığı koleksiyonda, doğaya duyarlı organik kumaşlar ve çift yüzeyli kullanılabilir parçalar da kullanılıyor. 

Renklerin ve dokuların birbirine girdiği, detaylarla zenginleşen koleksiyonda şeftali tonları, gece mavisi, bordo, mercan, orman yeşili, hardal sarısı, uçuk mavi, kemik ve altın renkleri mistik aksesuarlarla beraber metalik ve değisik formlu aksesuarlarla zenginleşiyor.

Formlarla ve kumaşlarla adeta oyun oynayan Tuvana Büyükçınar ikinci karma defilesi olan ‘’Storyteller’’ defilesinde içindeki renkleri, hikayeleri ve hayallerini tasarımlarına yansıtmaya devam ediyor.

Yapmanız gereken dun Özgur Masur defile davetiyelerinin dağıtımındaki gibi aşağıda soracağım soruya cevap veren ilk 5 kişi olmak. Daha sonra e-mail ve adres bilgilerinizle ilgili sizinle irtibata geçeceğim. Bu arada davetiyeyi kazanacak olanlara şimdiden bir bilgi aktarıyorum "davetiyeler tek kişiliktir". Yoğunluğu da göz önüne alarak sizlerin en az 30 dk önce santral İstanbul’da olmanızı rica ediyorum. 

SORU: Tuvanam defilesinde yazin hangi supriz model podyuma cikmistir?
Cevap: Tülin Şahin


Kazananlar: ebru, h harun, sıdıka, arzu, aybike
Lütfen isim soyad ve adres bilgilerinizi buse_terim@hotmail.com'a gonderiniz. 
ama sadece kazananlar lütfen :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top