10 Şubat 2011 Perşembe

0

Ama'sız sevebiliyor insanlar

Biraz zaman geçsin, ben de kafamı bi toplayayım öyle yazayım istedim. Hoş sıra yazmaya geldiğinde bunu isteyip istememek pek bi şeyi değiştirmiyor. Ama nedendir bilmem bu sefer galiba sonucu değiştirdi. (Ne demek istediğimi ben anladım okuyucu, istersen sen de anlamış ol ve kurcalama beni.)

Defne Joy Foster’ın ölümü hakkında bi ton şey söylendi yazıldı ama malum, hiçbiri Hıncal Uluç’un o “nefret söylemi” kadar ses getirmedi. Hayır şimdi o seslere bir nefes de ben eklemek istemiyorum, ve lakin, daha birkaç yıl önce torunu yaşındaki mankenlerle boy boy ilginç pozlar veren bu yaşlı adama “sen nerede, kimin kucağında ve nasıl öte aleme geçiş yapacağını biliyor musun amca?” diye sorup kaçıyorum. Dilerim layığını her iki alemde bulur.

Tamam peki onca zaman bekledim ki çemkirmeyeyim diye. Kötü söz söylemeyeyim diye. O yüzden anlatmak istediğim mevzuya doğrudan dalacam, fonda Ahmet Kaya “Söyle” diyor, “yağmur çamur değmedi yüreğime..”

Biliyor musunuz, ki muhtemelen biliyorsunuz, insanlar sevebiliyor, aşık olabiliyor. Evlenebiliyor, çocukları oluyor, onları belki de şu alemdeki her şeyden herkesten çok daha fazla sevebiliyor. Biliyor musunuz, ki muhtemelen gayet iyi biliyorsunuz, aşklar bitebiliyor. Tutku yok olabiliyor, canlar yanabiliyor. İnsanlar ayrılabiliyor, ki, muhtemelen sizler bunu da çok iyi biliyorsunuz.

Peki şunu da biliyor musunuz: İnsanlar ayrıldı diye, artık birlikte yaşamıyorlar diye, artık aşık değiller diye birbirlerini sevmekten vazgeçemiyorlar. VAZGEÇMİYORLAR. Çocuklarının annesini babasını sevmekten, iyiliğini istemekten vazgeçmiyorlar. Oluyor böyle şeyler biliyor musunuz?

Ben biliyorum. O kadar şanslıyım ki.

Defne’nin eşi için “yaşayan ölü” demiştin Hıncal, sana bi şey söyleyecem: Biliyor musun, ki muhtemelen bi nane bilmiyorsun, bazı insanlar birbirlerini kayıtsız şartsız, önkoşulsuz, antlaşmasız, olduğu gibi.. elemiyle kederiyle, günahıyla sevabıyla, öyle olduğu gibi, bildiği gibi, dokunduğu hissettiği ve anladığı gibi sevebiliyor. Kuralsız, tabusuz, bağsız bağlantısız, ve yeminsiz sevebiliyor.

Çok üzgünüm Hıncal, geçmiş olsun sana, bazı insanlar, bazen insanlar ama’sız sevebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top