17 Şubat 2011 Perşembe

0

dereotlu, peynirli poğaça

dereotlu, peynirli poğaça

Yumuşacık, çok lezzetli bir poğaça. İsviçre'li ve diğer ülkelerden gelen arkadaşlarıma yapıp götürdüğüm bu poğaçalar nefis oldular. Fırından ilk çıktığında daha alev alevken yemek harikaydı. Tabi bütün poğaçalar gibi soğudukca normal bişey oldular:) ama sıcakken yenmesini şiddet içermeyen şiddetle tavsiye ediyorum:)

malzemeler
200 gr beyaz peynir ezilmiş
1 demet dereotu ince kıyılımış
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 küçük kutu yoğurt (180gr)
100 gr yumuşak margarin
1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırarak içine azar azar un ekleyin ve ele yapışmayan oldukca yumuşak hamur hazırlayın. Ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayın içine ayrıca hazırladığınız peynir maydonoz karışımından koyun ve yuvarlayın. Yağlanmış yada fırın kağıdı serili tepsiye dizin üzerine 1 ym kaşığı sıvıyağla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Üzerine çörekotu serpin 200C fırında fansız olarak pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top