28 Şubat 2011 Pazartesi

0

kuşbaşı etli ve peynirli pide

Hamur işini kim sevmez! Hele evde yapılmış pideler olunca yanında bir de mis gibi ev yapımı yoğurtla yapılmış bol köpüklü buz gibi ayran:) Aslında hiç bir zorluğu yok mutfağa ilgisi olup ama çekinenler için söylüyorum içini hazırladıktan sonra mayalanan hamur o kadar hiç gözünüzde büyütmeyin ve girin mutfağa herkezi şaşırtın:)

annesinin kızı:) bakarmısınız maşaallah nede güzel yakışıyor ellerine, yirmibir aylığız henüz ama mutfakla aramız çok iyi:)

malzemeler

(miktarları biraz fazla, kalabalıksanız tam yeterli ama ikikişiyiz bu miktarlar bize çok derseniz yarı yarıya azaltabilir yada hazırlayıp buzluğa kaldırabilirsiniz daha sonra elinizin altında hazır bulunur:)

1 kg kuşbaşı et
3 adet domates
3 adet kuru soğan
3 adet sivribiber yada çarliston
1,5 ym kaşığı acı biber salçası

1,5 ym kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz

Etleri çok minik doğrayın, soğanların kabuklarını soyup çok ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Bütün malzemeleri ekleyip karıştırma kabında karıştırın.

hamur malzemeleri için
1,5 kilo un
1 pk yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz

Mayayı biraz su ile ezin. Unu ve tuzu ekleyin azar azar su ilave ederek hamur yapın. Ele hafif yapışan yumuşak hamur hazırlayın. yarım saat kadar dinlendirip mayalandırın.


Peynirli harç için

orta yağlı 350 gr beyaz peynir
yarım demet ince kıyım maydonoz
1 ym kaşığı margarin

hepsini karıştırıp hazır edin.

İsterseniz kıymalı harçta hazırlayabilirsiniz yukarıda yazılan kuşbaşılı karışımın aynı şekli kıymayla hazırlanır.

Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın unulu zeminde ince olacak şekilde oval açın. Hazırladığınız iç harçtan yayarak yanlarından birer cm kapatın. 1 yumurtaya 3ym kaşığı sıvıyağ ekleyip çırpın pidenin kenarlarına sürün 200C fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

kuşbaşılı ve peynirli pide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top