20 Mart 2011 Pazar

0

çökertme kebabı

çıtır çıtır patatesin üzerinde yoğurt sos en üstte yumuşacık et, bir davet yemeği...

malzemeler
500 gr biftek şerit şerit doğranmış
(500 gr kuşbaşı et kullandım)
2 adet rendelenmiş soğan
4 ym kaşığı zeytinyağ
toz kırmızı biber
karabiber
kekik
tuz

Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağ ve rendelenmiş soğanları ekleyin kavurun ocaktan almaya yakın istediğiniz miktarda baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın.

1 kg patates
400 gr yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın rendeleyin tekrar yıkayın içine tuz ve su koyup 15-20 dk kadar bekletin. suyunu süzün tekrar yıkayın iyice nişastasının gitmesi gerekiyor. Tavaya sıvıyağ akıtıp patates kızartması yapar gibi kızartın kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Sarımsakları ezin tuzla beraber yoğurdu çırpın.

Servis tabağına kızarmış patatesi üzerine yoğurdu en üste kavrulmuş eti koyup isteğe bağlı domates dilimleriyle  servis yapın.
çökertme kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top