9 Mart 2011 Çarşamba

0

etli pırasa sarması (pırasa dolması)

etli pırasa sarması

Eşim çocukluğunda pırasayla tramva yaşamış evde kokusunu bile duymak istemez. Ben de bu kış o kadar çok kullandım ki pırasayı özellikle böreklerde. Ama her şeye yakışıyor, lezzetine farklı bir şeyler eklediğiniz zaman..
Yemek günlüğüm de de olması gereken tariflerden biri olunca etli sarmasını pişirdim ve eşim de yedi gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir ana yemek. Zor olacağını düşündüğüm bir yemekti yanılmışım hiç bir zorluğu yok. Zeytinyağlısını da yapabilirsiniz tercih sizlerin.

malzemeler
1 kg kalın pırasa
1 su bardağı dolusu pirinç
200 gr kıyma
bir tutam demet dereotu
bir tutam maydonoz
2 adet kuru soğan
1 ym kaşığı zeytinyağ
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurunane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
karabiber
tuz
hazırlanışı
Pırasaları yıkayın boylamasına ikiye ayırın kaynar suda hafif diriliği gidene kadar haşlayın. Boylarını kısaltmayın sararken kısaltın çünkü kısa keserseniz saramazsınız sardıkca boy ölçsüne karar verin uzunu her zaman kısaltabilirsiniz ama kısa elinizde patlayabilir:) İç harcı için Soğanların kabuklarını soyun yıkayın ve yemeklik doğrayın dereotu ve maydonozu yıkadıktan sonra ince kıyın ve diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun. pırasaları resimde gösterildiği gibi muska şekinde sarın pişireceğiniz tencerede 2 ym kaşığı zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı salcayı kavurun ve sarmaları sıralayın. Üzerine  tuz serpin, sarmaların üzerini geçecek kadar su ekleyin üzerine tabak kapatıp orta ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top