24 Nisan 2011 Pazar

0

frambuazlı şarlot

İstanbul kokan, İstanbul kadar güzel sevgili arkadaşım, ablam Sevda'nın doğum günü için yaptığım pastam..
Bütün gün oturup ani bir kararla akşam üstü mutfağa girdim 15-20 dakika da pratik bir şekilde hazırladığım mutlaka 1 gece buzdolabında beklemesi gerektiği halde pastamı aldığım gibi Sevda'nın kapısında soluğu aldım..
O an unutulmaz bir gün oldu arkadaşıma:) Diyeceğim şu ki bisküvilerin boylarını daha orantılı kesebilirdim ara katlarına krema pişirebilirdim şunu söyleyebilirimki Sevda ve çocukları çok beğenmiş hatta tarifini istedi:) Pratikliği bakımından zor anlarınız da deneyebilirsiniz.
frambuazlı sarlot

malzemeler
1 büyük paket kedi dili bisküvisi
2 pk krema
2 pk krema sertleştirici
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr mascarpone peyniri yada labne
250 gr frambuaz
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı süt

hazırlanışı
Krema, pudra şekeri ve sertleştiriciyi beraber koyulaşana kadar mikserle çırpın. Mascarponeyi ilave edin kremaya karıştırarak yedirin.
Kremşantiyi sütle koyulaşana kadar çırpın.
26cm.lik çember pasta kalıbının boyunda bisküvileri kesin sütle hafif ıslatarak kalıbın etrafına dizin. Kestiğiniz parçaları da değerlendirip tabana tekrar sütle ıslattığınız bisküvileri dizin hazırladığınız mascarponeli karışımın yarısını dökün tekrar bisküvi dizin kalan kremayı dökün en üste hazırladığınız şantiyi yayın. Şantinin düzgün gözükmesi için üzerine hindistan cevizi serpin. Bir kaç tane ayırdığınız frambuazlarla süsleyin. (üzerini komple frambuaz kaplayabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top