14 Nisan 2011 Perşembe

0

gülhan'ın çay sofrası

Çiçeği burnunda anne, olan sevgili arkadaşım Gülhan'ın tatlı kızını görmeye gittiğimizde bizler için hazırladığı güzel sofrası..  Naz bebeğe sağlıklı, mutlu uzun bir ömür diliyorum:) Aramıza hoşgeldin bebek.. sefa getirdin..
cevizli katmer açma
çay sofralarınıza, gün sofralarınıza güzel bir seçenek

malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk maya
2 su bardağı su
aldığı kadar un
1, 5 çay kaşığı tuz

hazırlanışı
Malzemeleri karıştırın ele çok hafif yapışacak şekilde,  oldukca yumuşak hamur yoğurun. 2 beze yapın. 10-15 dk. dinlendirin. Bezeleri elinizle yaklaşık yufka boyunda açın üzerine sıvıyağ sürün kırılmış ceviz serpin. Uç kısımlarından tutarak orta kısımda birleştirin kare şekline getirin. 10 dk daha bekletin. Yufkayı dört parmak genişliğinde kesin büküp büküp yağlı tepsiye dizin. İkinci bezeyede aynı işlemi uygulayın. 200C fırında pişirin.

nefis beyaz peynirli börek


çay soframız

vee ev yapımı lahmacun

Gülhan'ın miktarları o kadar çok ki, çünkü bütün ev ahalisi damatlar, gelinler, torunlar, misafirler düşünülerek yapılmış mesala un 4 kilo, kıyma 2 kilo gibi... Bu miktarlar çok kalabalık olmayınca fazla gelebilir ve ilk deneyecek olanlarda  miktarları azaltıp ayarlayamayabilir zorluk çekilmemesi için daha önce yaptığım lahmacun linkine yönlendiriyorum..

yinede yazacak olursak;
4 kilo un
1 kilo süt
maya
tuz

yumuşak hamur yoğruluyor (süt yeterli gelmezse kıvamını su ile ayarlayabilirsiniz) mayalanması için biraz bekletin.

2 kilo kıyma
1 demet maydonoz
8 adet yeşilbiber
5 diş sarımsak
3 ym kaşığı biber salçası
4 ym kaşığı domates salçası
1 pk domates püresi
7 tane kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
tuz

sebzeleri rondada kıyın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın hamurdan küçük bezeler yapıp açarak iç malzemeden yayın 200C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top