21 Mayıs 2011 Cumartesi

0

Hani?


“Hani herkes arkadaş, hani oyunlar sürerken.. hani çerçeveler boş, hani körkütük sarhoş gençliğimizden.. hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken.. eskidendi, eskidendi, çok eskiden..”

Bir de şu var: “Kimse bize ihanet etmemiş, biz kimseyi aldatmamışken.. hani biz kimseye küsmemiş, hani hiç kimse ölmemişken.. eskidendi, çok eskiden..”

Nereden esti böyle?: Bugün çekmecelere dadandım yine. Dolaplar gözler raflar kıyılar köşeler elimden geçti bir bir. Atmaya kıyamadığım anılar, unutulmaya isyanı örgütlemişler meğer. Gözlerimin önünden geçtiler bir bir. Arada sırayı bozup öne çıkanı ve bana afra tafra yapanı bile oldu. Kaale almadım.

Eskidendi çok eskiden dedim.. ben de geçtim onlardan bir bir.

Geçtin de ne oldu notu: Bi şey olmadı. Muhtemelen benim geçtiklerim çoktan atı alıp Üsküdar'a geçmişlerdi. Üsküdar deyip geçmemek lazım şimdi. Madem lafı geçti bi abuklama vasıtasıyla, o zaman hakkını vermek gerek.

Üsküdar'a gider iken: "Aldı da bir yağmur".. İlkokul 1.sınıf müsameresi. Hani müsamere diye bi şeyler vardı bir zamanlar? Ben onlardan geçmedim bak misal. Hatırlıyorum her bi şeyi. Elimde bir şemsiye yüzümde yaşmak, diğer elimde bir mendil: Kırıtıyorum. Şarkıyı bi söyleyin şimdi içinizden, evet evet işte o makamdan kırıtıyorum. O nasıl bir yürümektir bilemedim. Bilemediğim için de ilkokul 1.sınıf müsameresinden sonra bir daha öyle yürüyemedim.

Ah Üsküdar Üsküdaar olalıı...

Yıllar geçmiş, üniversite zamanları. Benim kızım bina okur döner döner yine okur günleri. Bi dönem projesinde mevzu Üsküdar'da geçiyor. Salacak Kızkulesi falan külliyen şahit. Ve lakin, onların da sonradan hadım edildi malum, bellekleri. Üsküdar meydanı, Salacak, "düzenleme" mağduru.

Ne diyordum ben notu: Hani bazen bi aşkın anıları dökülür ya bi çekmeceden. Öyle bi şey işte.

"...hani körkütük sarhoş gençliğimizden.. hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken.."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top