16 Mayıs 2011 Pazartesi

0

züleyha'nın cıvıl cıvıl kahvaltı sofrası..

sevgili arkadaşım Züleyha'nın bahar havasındaki kahvaltı daveti.. hele bir bazlaması vardı, evlere bile paket yaptı:) sıcacık, arasına tereyağ sürüp yemesi çok zevkliydi..

bu güzel kahvaltı masasında neler mi vardı?

klasik kahvaltılıklar
domatesli mozzarella salatası
bol yeşillikli patatesli kahvaltı salatası
bazlama
yumurta dolması
kakaolu muffins
çilekli, muzlu pasta


bazlama
Züleyha miktarları çok kullanmış sırf kahvaltı değil bizlere dağıtmak içinde çok yapmış, ister bu haliyle fazla yapıp buzluğunuza kaldırıp daha sonra kullanabilir
yada
1 kilo un, yarım paket maya, 1 su bardağı süt, tuz, aldığı kadar su kullanabilirsiniz.

malzemeler
4 kilo un
1 pk maya
1 litre süt
aldığı kadar su
tuz

hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırın suyu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak hamur yoğurun. Mayalanması için 35-40 dakika dinlendirin. Portakal büyüklüğünde bezeler yapın elinizle resimdeki boyutlarda açın. Lahmacun makinesinde yoksa kalın teflon tavada önlü arkalı pişirin.
hazine odası:)  bazılarını da kıymalı yapmış değişik olmuştu..
kakaolu yumuşacık muffins

malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 ym kaşığı kakao
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı un

hazırlanışı
Yumurta ve şekeri krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın, muffis kağıtlarına paylaştırın 180C fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Arzu ederseniz bitter çikolatayı eritip üzerlerine dökebilirsiniz.
sabah kahvaltılarının şık yumurta kayıkları

malzemeler
6 tane yumurta
iki kibrit kutusu kadar beyaz peynir
kıvamı bağlamak için mayonez
bir çimdik toz kırmızı biber
tuz

yumurta dolması
sunumu bence çok şık oluyor..
hazırlanışı
Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın. Kabuklarını soyun yumurtaları uzunlamasına ikiye bölün sarılarını alarak ortalarını boşaltın. Yumurta sarısını, beyaz peyniri, toz kırmızı biberi, mayonezi, tuzu karıştırıp yumuşak kıvama getirin. Krema sıkma torbasına alarak yumurtanın çukur yerlerini doldurun.

yeşillikli patates salatası
tarife gerek olduğunu düşünmüyorum yinede özetleyecek olursak: 1 kilo patates haşlanır kabukları soyulur kuş başı doğranır isteğe bağlı yeşillikler ince kıyılarak içine ilave edilir tuz, pulbiber, karabiber, zeytinyağ, limon suyuyla tatlandırılır servis yapılır.

çilekli, muzlu pasta

malzemeler
4 tk fincanı şeker
4 tane yumurta
4 tk fincanı un
2 tk fincanı sıvıyağ
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
ayrıca;
1 poşet sade kremşanti
1 poşet çikolatalı kremşanti

hazırlanışı
Yumurta ve şekeri krema olana kadar çırpın sıvıyağı ekleyin çırpın diğer malzemeleri de karışıma ekleyin karıştırın. 22 yada 24 cm.lik yuvarlak kalıbı margarinle yağlayın ve pandispanyayı  dökün sllayarak eşit yayılmasını sağlayın. 170C fırında pişirin. Çok pişmiş yerleri varsa traşlayıp kullanın. Pandispanyayı ikiye bölün. (nemini kaybetmişse sütle ıslatın. Züleyha ıslatmamıştı) ara katına çikolatalı kremşanti yayın muz ve çilek dilimleri döşeyin. Üzerine ve yan kaplamasına sade kremşantiyle sıvayın. Çilek dilimleri ve çikolata kırıntılarıyla süsleyin. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top