29 Haziran 2011 Çarşamba

0

sevgili yıldız'ın kahvaltı sofrası...

havuçlu cezerye
Son kahvaltı masamla beraberiz.. Yıldız'cığımın bizler için hazırladığı yine muhteşem bir sofra.. Tatlıları hep sonlara eklerim bu sefer değişiklik yaptım ve başa aldım..  Sözü uzatmadan sizleri bu özel tarif ve görüntülerle başbaşa bırakıyorum..

havuçlu cezerye

malzemeler
1 kilo havuç
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
200 gr bötibör bisküvi
çekilmiş fındık, ceviz (miktar isteğe bağlı 1 su bardağından az olmasın)

hazırlanışı
Havuçları rendeleyin şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Elde ufaladığınız bisküvileri ve tarçını havuçlara ekleyin kaşıkla ezerek birbirine yedirin. İçine çekilmiş fındık, ceviz ekleyin karıştırın. Düz bir kaba biraz hindistan cevizi serpin üzerine havucu yayın (çok fazla kalın olmasın) tekrar üzerine hindistan cevizi serpin. Mutlaka 1 yada 2 gece buzdolabında dinlendirin. dilimleyip isteğe bağlı üzerine fındık koyarak servis yapın.

kayısılı tart

malzemeler
2 adet yumurta
100 gr yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 ym kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

iç harcı için
400 gr kayısı kurusu
1 yumurta
2 ym kaşığı toz şeker
100 gr bitter çikolata
file fındık

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. Tart kalıbına hamuru yayın. Kayısıları ıslatın biraz yumuşadığında küçük küçük doğrayın fındık, şeker ve yumurtayla karıştırın. Hamurun üzerine iç harcı yayın. 180C fırında pişirin. Bitter çikolatayı benmari olarak eritin. (Bir tencereye sıcak su konur üzerine başka bir kap oturtulur içine kırılmış çikolata konur içine su girmeyecek şekilde çikolata eritilir) Erimiş çikolatayı tartın üzerine gezdirin.
soframızdan genel görünüm


haşhaşlı bükme / haşhaşlı çörek
bu ne güzel tattır böyle, yedikce yenesi gelen lezzetlerden

malzemeler
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
tuz
aldığı kadar un
1 pk yaş maya

içi için
sıvıyağ tereyağ karışımı
haşhaş
haşhaşlı çörek

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı olunca (mayalanınca) 3'erli bezeler hazırlayın. Her 3 bezeyi yemek tabağından biraz büyük açıp haşhaşlı karışımdan sürün bezeleri üst üste koyarak büyütebildiğiniz kadar elinizle açın rulo yapın elinide bükün. Burgu burgu olsun. Üstüne yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.
kuru domatesli taze soğanlı omlet

bu omletin kuru domateslerini arkadaşımın kayınvalidesi kurutmuş

İstenildiği kadar kuru domatesler suya bastırılır 10-15 dk sonra suyu süzülür küçük doğranır 1-2 tane sivri biber  1-2 tane taze soğan ince kıyılır hepsi tereyağında sotelenir yumurtalar kırılır tuz karabiber ilave edilir çırpılır sebzelere istenilen baharatlar eklenir karıştırılır çırpılmış yumurta üzerine dökülür kaşar rendesi serpilir kısık ateşte pişirilir..

bu güzel simitlerin tarifini sonra ekleyeceğim  Yıldızcım bu tarifi yazarken atlamış:) Tr'ye gelmediyse yazıp yollayacağını düşünüyorum geldiyse ağustos 15den sonra:)

kapalı simit

kaşarlı sucuklu simit
sade ve sucuklu kaşarlı simit
kahvaltı piyazı tarifi için üzerine tıklayın..
bu piyaz nefis bir şey oluyor kahvaltılarınıza yada günlerinize çok rahat yapabilirsiniz.. yumurtaları da yanında sunmayı tercih etmiş Yıldız..
su böreği

malzemeler
4 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
tuz
aldığı kadar un

ayrıca arasına
sert beyaz peynir
ince kıyım maydonoz

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırarak iyice yoğurun ve sert hamur elde edin. 8 eşit parçaya ayırın. Bezeleri unlayarak yufka açın. Kaynar suda haşlayın. Soğuk suya alıp soğutun. Tepsiyi yağlayın yufkaların üzerine 1 ym kaşığı sıvıyağ gezdirip 4 yufkayı üstüste dizin arasına maydonozlu peynir serpin aynı işlemi kalan 4 bezeye de uygulayın en üstüne sıvıyağ sürüp 200C fırında pişirin.
cevizli kete

malzemeler
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 ym kaşığı sirke
1 adet yumurta
1/2 pk yaş maya
aldığı kadar un

içi için
2 ym kaşığı tereyağ
4 ym kaşığı un
iri çekilmiş ceviz

hazırlanışı
Tereyağla unu kavurun cevizi ekleyip karıştırın. Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak hamur hazırlayın. Cevizden büyük bezeler hazırlayın yemek tabağı kadar açın ayrı bir kapta  tereyağ eritip içine sıvıyağ koyun, açtığınız bezelerin üzerine yayın. Açılan bir bezeyi üçe bölün parçaları üstüste koyarak parmağınızın etrafında dolayın. Parmağınızı çektiğinizde kalan boş yere cevizli içten koyup ağzını kapatın tepside bu şekilde 15 dk dinlendirin sonra elinizle biraz bastırın yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top