22 Ağustos 2011 Pazartesi

0

Green glasses


Which materials are used for making glasses? Plastic? Glass? Leather? Metal?.... These are ok for sure but what about hair? Yes, I mean human hair. You may think that it is imposible. No, it is not. 
Let me introduce you 'hair glasses' then. 
Gözlük yapımında hangi materyaller kullanılır? Plastik? Cam? Deri? Metal?....Bunlar tamam ama ya insan saçı? Evet evet bildiğimiz insan saçı. Belki imkansız olduğunu düşünüyorsunuzdur ama adamlar yapmış:)
O zaman 'hair glasses'a yani saç gözlüklere bir bakalım.


It is a project by Studio Swine . They explain the fact as follow; 

The UK beauty industry imports 15 million pounds worth of human hair per year. As the world’s population continues to increase, human hair has been reimagined as a viable—importantly renewable–material.

Hair Glasses comprises of human hair with bioresin as a binding agent, the frames are 100% biodegradable and no harmful substances are released during production. 


Hair glasses Studio Swine'ın bir projesi. Projenin açıklamasını da şöyle yapmışlar;

Sadece İngiltere güzellik sektörü bir yılda tonlarca insan saçı üretiyor. Dünya nüfusu arttıkça bu miktar insan saçının değerli(en önemliside yenilenebilir) sayılması gerektiğini gösteriyor.

Bu gözlükler insan saçının organik reçine ile birleşmesiyle üretiliyor ve çerçeveleri %100 çözünebilir özellikte. Ayrıca insan sağlığına zararlı hiç bir işlemden geçmiyorlar.

I think it is a wonderful idea.Better than plastic, isn't it? Plus, the glasses seeem so fashionable and nobody can understand if you don't tell the material.
Bana kalırsa harika bir fikir. Plastikten iyi olduğu kesin, öyle değil mi? Ayrıca gözlükleri pek beğendim. Malzemesini söylemezseniz de kimse tahmin edemez
.
What do you think? Do you like the idea?

Ne düşünüyorsunuz? Fikri beğendiniz mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top