25 Ekim 2011 Salı

0

MERCİMEK KÖFTESİ







MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 bardak su
1 su bardağı ince bulgur
2-3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Marul
Dilediğiniz kadar pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI


Mercimeği yıkayın 5 bardak suda tencereye koyun.Az suyu kalana kadar pişirin.Kuru olmaması için biraz su kalmalı.

Bulguru yıkayın, derin bir kaba alın ve pişen mercimeği içine koyun ve üzerini folyo ile veya kapağı ile kapatın.30 dk bekletin

Bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayın az yağda tencerede pembeleştirin. Biber ve domates salçasını koyun pul biberi karabiberi ekleyin ve 1 çay bardağı da su koyduktan sonra biraz pişirin.

Beklettiğiniz bulgurlu mercimeğe ekleyin soğanlı karışımı karıştırın.ve biraz daha bekletin.

Tuz ekleyin ve yoğurun 10 dk bekleyin

Taze soğanları ve maydanozları küçük küçük doğradıktan sonra mercimeğe ekleyin .ve tekrar yoğurun elinizle şekil verin.
marul ve limonla servis yapın

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top